ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ – Κ.Α.Π.Η.

Καλώς ήλθατε στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Λαυρεωτικής.

Τα Κ.Α.Π.Η. Κερατέας και Λαυρίου ανήκουν στην διοικητική και οικονομική διαχείριση του Ν.Π.Δ.Δ. Κέφαλος από το 2012. Έχουν ευρεία συμμετοχή και ξεπερνούν τα 3000 μέλη . Μέσα από τον θεσμό των Κ.Α.Π.Η. τα άτομα της τρίτης ηλικίας διατηρούν την κοινωνικοποίησή τους και συναναστρεφόμενοι με συνομήλικούς τους σε ένα περιβάλλον σύγχρονο συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες, επισκέψεις σε μουσεία, πολυήμερες εκδρομές, και ομιλίες.

Στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας απασχολείται μόνιμα κοινωνικός λειτουργός και φυσικοθεραπευτής σε καθημερινή βάση. Ο ρόλος του κοινωνικού λειτουργού είναι η ψυχολογική και κοινωνική στήριξη των μελών, η οργάνωση ομάδων απασχόλησης, κοινωνικών εκδηλώσεων και ενημερωτικών ομιλιών για την δραστηριοποίηση των μελών και τη διατήρηση της καλής σωματικής και ψυχικής τους υγείας.

Ο φυσικοθεραπευτής προσφέρει υπηρεσίες κινησιοθεραπείας και φυσικοθεραπείας σε μέλη με παραπεμπτικό γιατρού, ώστε να διατηρεί και να αποκαθιστά την καλή κινητικότητα των μελών μας. Οι συνεδρίες είναι τακτικές σε άριστα εξοπλισμένους χώρους με ανθρώπινη και οικεία προσέγγιση.

Η εθελοντική συμμετοχή με τα τμήματα χορωδιών και χορού σε δράσεις αλληλεγγύης και πολιτισμού προωθούν την δραστηριοποίηση των μελών μας.

Απώτερος σκοπός των Κ.Α.Π.Η. είναι η πρόληψη βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών προβλημάτων των ηλικιωμένων ώστε να παραμένουν αυτόνομα, ισότιμα και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν μόνιμοι κάτοικοι άνω των 60 ετών, άτομα ΑΜΕΑ εφόσον η κοινωνική υπηρεσία το κρίνει απαραίτητο, άτομα νεότερα εφόσον είναι σύζυγοι μελών. Δικαίωμα εγγραφής έχει κάθε ενδιαφερόμενος μόνο σε ένα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας.

Για την εγγραφή χρειάζονται:

1. Προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας
2. Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας (λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.ά.)
3. Φωτογραφία
4. Η καθορισμένη κατά έτος ετήσια συνδρομή

Αιτήσεις:
Γίνονται δεκτές στα κατά τόπους Κ.Α.Π.Η., όπου εκδίδεται κάρτα μέλους με συμβολική ετήσια συνδρομή. Η κάρτα μέλους επιδεικνύεται για τη συμμετοχή σε δράσεις και σε προγράμματα όταν ζητηθεί.

Για την εύρυθμη λειτουργία των Κ.Α.Π.Η. εκτός από τα τοπικά άτυπα συμβούλια, έχει συσταθεί ενδεκαμελές συμβούλιο ενιαίο για τα δυο Κ.Α.Π.Η., ώστε να μπορούν με άμεσο τρόπο τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. να εισηγούνται στο νομικό πρόσωπο θέματα που τους απασχολούν, αλλά και δράσεις που θέλουν να πραγματοποιηθούν.

Τα μέλη του ενδεκαμελούς συμβουλίου είναι:

Προέδρος:
Νίκος Λουκάς

Aντιπρόεδρος:
Έλμα Δόγκα

Μέλη:
Αθηνά Αποστόλου
Αθανάσιος Ορφανίδης
Νέλλη ΠουταχΊδου
Σοφία Πρόκοβα
Σοφία Βασιλοπούλου
Φρόσω Σκαντζάκα
Γιώργος Σκλέπας
Ευάγγελος Στουραΐτης
Χριστίνα Τσόχαλη

Το Κ.Α.Π.Η. Κερατέας ιδρύθηκε το 1990. Σήμερα στεγάζεται σε υπερσύγχρονο ιδιόκτητο κτίριο δωρεά του Κων/νου Πρίφτη.

Για τη λειτουργία του Κ.Α.Π.Η. Kερατέας απασχολούμε προσωπικό μόνιμο, αορίστου χρόνου και προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Εκτός από ποικίλες δράσεις, εκδρομές, ομιλίες και ιατρικές προληπτικές εξετάσεις στο Κ.Α.Π.Η. Kερατέας λειτουργούν οι ακόλουθες ομάδες:

Χορωδία: Δευτέρα 4:00 μ.μ
Ομάδα γυμναστικής: Τρίτη και Πέμπτη 8:30 π.μ- 9:30 π.μ
Oμάδα εργοθεραπείας: Τρίτη 10:00 π.μ
Παραδοσιακοί Χοροί: Τετάρτη 10:00 π.μ
Τμήμα ζωγραφικής: Τετάρτη ή Πέμπτη ανάλογα με τη συμμετοχή

Στο Κ.Α.Π.Η. Κερατέας εργάζονται:
1 φυσικοθεραπευτής
1 κοινωνική λειτουργός
3 υπάλληλοι καθαριότητας

Επικοινωνία:
Οδός ευεργέτη Κων/νου Πρίφτη, Κερατέα, Τ.Κ. 19001
Tηλ./ fax: 2299067997
Tηλ.: 2299042297
E-mail: kaph63@otenet.gr

Το Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου ιδρύθηκε το 1983, αλλά από το 1998 στεγάζεται σε ιδιόκτητο σύγχρονο κτίριο που χτίστηκε από το Δήμο Λαυρεωτικής σε οικόπεδο δωρεά των αδερφών Κουκουμά.Το Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου ανακαινίστηκε πλήρως από το Ν.Π.Δ.Δ. Κέφαλος το 2016.

Στο Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου όπως και της Κερατέας πέραν των οργανωμένων ετήσιων δράσεων, εκδρομών, ομιλιών και ιατρικών εξετάσεων λειτουργούν και τα ακόλουθα προγράμματα:

Χορωδία: Δευτέρα –Τετάρτη 10:30 π.μ -11:30 π.μ
Ομάδα γυμναστικής: Δευτέρα –Τετάρτη 9:00 π.μ -10:00 π.μ και Παρασκευή 12:00 μ.μ -13:00 μ.μ
Ομάδα εργοθεραπείας : Πέμπτη 16:00μ.μ -19:00 μ.μ

Στο Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου απασχολείται το ακόλουθο προσωπικό:
1 φυσικοθεραπεύτρια
1 κοινωνική λειτουργός
3 άτομα προσωπικό καθαριότητας

Επικοινωνία:
Διεύθυνση: Ελευθέριου Βενιζέλου και Συγγρού, Λαύριο, Τ.Κ. 19500
Τηλ. - Fax: 22920 23829
E-mail: kapilayrioy@gmail.com
Facebook: ΚΑΠΗ Λαυρίου