Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ»

Καλωσορίζουμε όλους τους μικρούς μας φίλους και τους γονείς τους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Λαυρεωτικής με χαρά, αγάπη και αίσθημα ευθύνης.

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής διαθέτει τρεις Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Δύο στο Λαύριο και έναν στην Κερατέα.

Στο Λαύριο ο πρώτος Βρεφονηπιακός Σταθμός ιδρύθηκε το 1937 και στην Κερατέα το 1970.

Όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου μας στεγάζονται σε νεόδμητα σύγχρονα και ιδιόκτητα κτίρια.

Όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί μας διαθέτουν ενεργητικό και παθητικό σύστημα πυρασφάλειας.

Τα δάπεδα όλων των εσωτερικών χώρων των Βρεφονηπιακών Σταθμών είναι επενδυμένα από κατάλληλο υλικό με αντιστατικές, αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητές.

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί μας αποτελούν χώρο αγωγής, φροντίδας και ασφαλούς διαμονής για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Παρέχουν σύγχρονη αγωγή, ώστε να ενισχύεται η δημιουργικότητα, η κριτική σκέψη, η μάθηση, η έμπνευση, η ευγένεια, η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η αγάπη και ο σεβασμός για τη φύση, η ομαδικότητα, η συναισθηματική έκφραση, η υπευθυνότητα, η ελευθερία και ο αυτοσεβασμός.

Οι Βρεφονηπιακοί μας σταθμοί συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» του ΕΣΠΑ.

Για τα Νήπια εκτός του προγραμμάτος ΕΣΠΑ, τα δίδακτρα των Βρεφονηπιακών μας Σταθμών καθορίζονται από το Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ», βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Τα δίδακτρα των Βρεφών εκτός των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, έχουν οριστεί στο ποσό των 200,00€ μηνιαίως, ανεξαρτήτως Ετησίου Οικογενειακού Εισοδήματος.

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί μας παρέχουν ημερήσια διατροφή αλλά και δυνατότητα μεσημεριανού ύπνου για τα παιδιά εργαζομένων μητέρων.

Το προσωπικό των Βρεφονηπιακών μας Σταθμών αποτελείται από νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, βοηθούς βρεφονηπιοκόμων, μαγείρισσες, βοηθούς μαγείρων και προσωπικό καθαριότητας ακολουθώντας πιστά τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας Βρεφονηπιακών Σταθμών ώστε να υπάρχει επάρκεια και άριστη κατάρτιση ανά ειδικότητα.

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί μας διαθέτουν παιδίατρο και τηρούν ατομική κάρτα υγείας και ιστορικό για κάθε βρέφος και νήπιο.

Επίσης με την συνεργασία μας με το Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός» λειτουργούν τμήματα γυμναστικής από ειδικούς εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής.

Σχολική περίοδος

Οι Σταθμοί μας λειτουργούν από 01/09 έως 31/07 κάθε έτους.

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί είναι κλειστοί

Από 24/12 έως 06/01, από Μ. Πέμπτη έως Κυριακή του Θωμά, καθώς και όλο τον μήνα Αύγουστο.

Επίσημες αργίες, ημέρα του πολιούχου κάθε πόλης, 26/10 για την Κερατέα, και 26/07 για το Λαύριο.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Γενικές πληροφορίες

Δικαίωμα εγγραφής στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μας έχουν τα Βρέφη από 18 μηνών και νήπια άνω των 2,5 ετών, με προτεραιότητα τα νήπια εργαζομένων μητέρων, οικονομικά ή πνευματικά αδυνάμων, μονογονεϊκών, πολυτέκνων και διαζευγμένων οικογενειών, σύμφωνα με τον πίνακα μοριοδότησης.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Έντυπα αιτήσεων εγγραφής για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Λαυρεωτικής

Αιτήσεις εγγραφής γίνονται από 15/5/2023 έως 15/6/2023 στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς σταθμούς από τις 9:00 π.μ έως τις 13:00 μ.μ. Έντυπες αιτήσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορείτε να παραλαμβάνετε από τους σταθμούς ή να τις εκτυπώνετε από την ιστοσελίδα μας.

Οικονομική συμμετοχή

Σύμφωνα με τις αποφάσεις 60/2014, 40/2016, και 71/2020 του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμου Λαυρεωτικής τα τροφεία για τα Νήπια των Βρεφονηπιακών Σταθμών μας, διαμορφώνονται ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια της οικογένειας σε:

Eτήσιο οικογενειακό εισόδημα 1ο παιδί 2ο παιδί
0,00 € - 10.000,00€ 0,00€ 0,00€
10.000,00€ - 15.000,00€ 30€ 15,00€
15.000,00€ - 20.000,00€ 40,00€ 20,00€
20.000,00€ - 30.000,00€ 50,00€ 25,00€
30.000,00€ - 40.000,00€ 70,00€ 35,00€
40.000,00€ - 50.000,00€ 100,00€ 50,00€
50.000,00€ και άνω 120,00€ 60,00€

Απαλλάσσονται από την καταβολή μηνιαίας εισφοράς:

Οι πολύτεκνες οικογένειες,

Όσοι λαμβάνουν επίδομα πρόνοιας,

Όσοι λαμβάνουν επίδομα αναπηρίας,

Όσοι είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης».

Σύμφωνα με τις αποφάσεις 87/2018 και 71/2020 του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμου Λαυρεωτικής τα τροφεία για τα Βρέφη των Βρεφονηπιακών Σταθμών μας, έχουν οριστεί στο ποσό των 200,00€ μηνιαίως, ανεξαρτήτως Ετησίου Οικογενειακού Εισοδήματος. Σε περίπτωση δίδυμων παιδιών στο βρεφικό τμήμα το δεύτερο παιδί καταβάλλει το ήμισυ των τροφείων(100,00€).

Στην περίπτωση παιδιών (αδέρφια) που το ένα είναι στο βρεφικό τμήμα και το άλλο στο νηπιακό το ήμισυ το τροφείων καταβάλλεται για το παιδί που είναι στο νηπιακό τμήμα ανάλογα με την κλίμακα στην οποία ανήκει. Η καταβολή για το παιδί που είναι στο βρεφικό τμήμα είναι 200,00€ μηνιαίως.

Απαλλάσσονται από την καταβολή μηνιαίας εισφοράς:

• Όσοι είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης».

Σημαντική Ενημέρωση

Προκειμένου να διεκδικήσετε την ένταξη του παιδιού σας στο Βρεφονηπιακό Σταθμό είναι σημαντικό να γνωρίζεται ότι αν δεν υποβάλλετε αίτηση ή η αίτηση είναι ελλιπής (ενώ έχετε τις προϋποθέσεις συμμετοχής) στο ΕΣΠΑ, αυτό θα αποτελεί κριτήριο απόρριψης με βάση την απόφαση 40/2016 του Δ.Σ. του «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμου Λαυρεωτικής.

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμου Λαυρεωτικής για άλλη μια χρονιά θα προχωρήσει στη διαδικασία για την ένταξη των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Λαυρεωτικής στο πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» του ΕΣΠΑ. ώστε να ωφεληθούν οι ενδιαφερόμενοι δημότες.

Για τα Βρέφη και Νήπια που μπορούν να ενταχθούν στο παραπάνω προγράμμα ο φορέας υλοποίησης –Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. - καθορίζει κάθε χρονιά τα κριτήρια τα οποία μεταβάλλονται.

Η πρόσκληση και η αίτηση συμμετοχής διατίθεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α ( www.eetaa.gr ).

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» είναι αρωγός στην διαδικασία υποβολής της αίτησής σας ώστε να επιλύσει τυχόν απορίες σας.

Υπεύθυνοι υποβολής της αίτησης είναι οι κηδεμόνες.

H περίοδος των αιτήσεων καθορίζεται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

Προσοχή!!

Όταν αναρτηθεί η πρόσκληση και η αίτηση συμμετοχής της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την αναζητήσουν στο Facebook και στην ιστοσελίδα του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμου Λαυρεωτικής www.kefalos.gr

Καθώς τηρούνται αυστηρά χρονοδιαγράμματα θα πρέπει να είστε σε επικοινωνία με το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» ή απευθείας με την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στα ακόλουθα τηλέφωνα : 210-5214600 και 213-1320600

Για πλήρη εικόνα επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. : www.eetaa.gr

Αίτηση και δικαιολογητικά θα αναρτηθούν νέα μόλις βγει η πρόσκληση της χρονιάς 2023-2024.

Η αίτηση συμμετοχής στο ΕΣΠΑ και η κατοχή voucher από το ΕΣΠΑ δεν συνεπάγεται αυτόματα και εγγραφή στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, απαιτείται και η έγκριση της αίτησης εγγραφής στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής.

Βρεφονηπιακός Σταθμός Κερατέας

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Κερατέας ιδρύθηκε το 1970.

Μεταστεγάστηκε τον Μάιο του 2015 σε υπερσύγχρονο ιδιόκτητο κτίριο, πρότυπο αρχιτεκτονικού και μηχανολογικού σχεδιασμού με ενταγμένες στην κατασκευή του όλες τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης.

Έχει υπερσύγχρονο σύστημα Γεωθερμίας ώστε να προστατεύεται το περιβάλλον και να δημιουργεί ιδανικές συνθήκες θερμότητας ψύξης και εξαερισμού για τα νήπια.

Διαθέτει ενεργητικό και παθητικό σύστημα πυρασφάλειας, το οποίο μαζί με τα προηγούμενα τον καθιστά πρότυπο βρεφονηπιακό σταθμό στην Αττική.

Τα δάπεδα όλων των εσωτερικών χώρων του Βρεφονηπιακού Σταθμού είναι επενδυμένα από κατάλληλο υλικό με αντιστατικές, αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητές.

Διεύθυνση: Π. Παναγιώτου & Κ. Βάρναλη
Κερατέα, Τ. Κ 19001
Τηλ.: 22990 – 69483
E-mail : Paidikoskeratea@kefalos.gr

1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Λαυρίου

Ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός λειτούργησε το 2016. Πρόκειται για ένα σύγχρονο διώροφο κτίριο με ανεξάρτητες αίθουσες διδασκαλίας και ύπνου. Επιπλέον διαθέτει αύλειους χώρους με φυσικό χλοοτάπητα και μαλακά χυτά δάπεδα.

Διαθέτει ενεργητικό και παθητικό σύστημα πυρασφάλειας,

Τα δάπεδα όλων των εσωτερικών χώρων του Βρεφονηπιακού Σταθμού είναι επενδυμένα από κατάλληλο υλικό με αντιστατικές, αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητές.

Διεύθυνση : Στράβωνος, Λαύριο
Τ.Κ 19500
Τηλ. : 22920 60251
E-mail : Paidikoslavrio1@kefalos.gr

2ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Λαυρίου

Ο 2ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Λαυρίου λειτούργησε για πρώτη φορά το 2014.

Πρόκειται για σύγχρονο κτίριο με δύο ορόφους και ανεξάρτητο αύλειο χώρο με πλήρη εδαφοκάλυψη από φυτά και μαλακό δάπεδο.

Τα δάπεδα όλων των εσωτερικών χώρων του Βρεφονηπιακού Σταθμού είναι επενδυμένα από κατάλληλο υλικό με αντιστατικές, αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητές.

Διαθέτει ενεργητικό και παθητικό σύστημα πυρασφάλειας το οποίο ολοκληρώθηκε μέσα στο 2020.

Διεύθυνση: Στράβωνος & ΑνωνύμωνΛαύριο, Τ.Κ 195 00
Τηλ. : 22920-25329
E-mail : Paidikoslavrio2@kefalos.gr