ΔΡΑΣΗ: ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ

  • Αρχική
  • Τα καπάκια και τα μάτια σας

Δράση Συλλογής και Ανακύκλωσης σε πλαστικά καπάκια μπουκαλιών από το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμου Λαυρεωτικής

Αγαπητοί συνδημότες,

Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε τη δράση Συλλογής και Ανακύκλωσης, η οποία αφορά τα πλαστικά καπάκια (από γάλα, χυμούς, νερά, αναψυκτικά, απορρυπαντικά, σαμπουάν και γενικά κάθε πλαστικό καπάκι μπουκαλιού κ.λ.π.). Τα καπάκια θα μεταφέρονται σε εργοστάσιο ανακύκλωσης το οποίο θα μας χορηγεί αναπηρικά αμαξίδια και νοσοκομειακά κρεβάτια!

Κύριο μέλημα είναι η μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος μέσω της ανακύκλωσης, της μείωσης των απορριμμάτων και της επαναχρησιμοποίησης, η ευαισθητοποίηση όλων των συμπολιτών μας για το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο, η προώθηση του εθελοντισμού και τέλος η στήριξη των συμπολιτών με κινητικά ή άλλα προβλήματα υγείας καθώς τα αναπηρικά αμαξίδια ή τα νοσοκομειακά κρεβάτια θα χορηγούνται σε όποιον συμπολίτη μας το έχει ανάγκη. Αυτός θα το χρησιμοποιεί για όσο διάστημα το έχει ανάγκη και μετά θα το επιστρέφει για να χορηγηθεί και σε άλλον πολίτη.

Τα αμαξίδια ή τα νοσοκομειακά κρεβάτια θα δίνονται με την γνωμάτευση ειδικού, ανάλογα με τις ανάγκες του πάσχοντα. Για όλα αυτά θα πρέπει να προσκομιστούν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά.

Βέβαια όλα αυτά θα γίνονται με σεβασμό στην ιδιωτικότητα, στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και στο ιατρικό απόρρητο των ασθενών.

Θα υπάρχει σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τον χρόνο που μας καλεί ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Υπάρχει, βέβαια, προτεραιότητα όσον αφορά τα παιδιά.

Τα πλαστικά καπάκια θα συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία από σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Υπηρεσίες του Δήμου μας, εταιρείες, συλλόγους, από διάφορους φορείς και από ιδιώτες-εθελοντές που θέλουν να προσφέρουν στην δράση αυτή. Θα ενημερώνουμε κάθε φορά που θα έχουμε ένα νέο σημείο συλλογής.

Το Ν.Π.Δ.Δ. Κέφαλος θα είναι υπεύθυνο για την οργάνωση της δράσης στον Δήμο Λαυρεωτικής, την υπηρεσία ενημέρωσης για τα σημεία συλλογής, την τηλεφωνική υποστήριξη όταν χρειάζεται να γίνει αποκομιδή και τέλος θα έχει την ευθύνη της διαχείρισης του εξοπλισμού (αναπηρικά αμαξίδια και νοσοκομειακά κρεβάτια). Την ευθύνη για την περισυλλογή των καπακιών θα την έχει η Δανετάλ Α.Ε.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της ΔΑΝΕΤΑΛ κύριο Χάρη Ζαγουρή για την απόφασή του να συμβάλει στη δράση με τη συλλογή και μεταφορά των καπακιών, καθώς επίσης τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κύριο Γιάννη Γιαννάκη και τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κύριο Αθανάσιο Ρέρρα για τη βοήθειά τους στην οργάνωση και προώθηση της δράσης στα σχολεία του Δήμου μας.

Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας για το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, για αυτό...

ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ!

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ:
Κωνσταντίνος Λουκάς
Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής:
Δημήτρης Λουκάς

Για όσους ιδιώτες (καταστήματα, εταιρείες, σύλλογοι, κ.λπ.) θέλετε να συμμετάσχετε στη δράση σαν σημεία συλλογής για τα καπάκια, παρακαλείστε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ώστε να σας αποστείλουμε το ανάλογο προωθητικό υλικό.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γραφεία Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ: Αθηνών Σουνίου 37, Κερατέα 190 01 (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ)
Τηλέφωνο: 2299 320236
E-mail: npdd@kefalos.gr

Κοινοποιείστε τη συμμετοχή σας στη δράση στα social media:

https://www.facebook.com/groups/ta.kapakia.kai.ta.matia.sas

https://www.tiktok.com/@ta_kapakia


Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να σας στείλουμε το πληροφοριακό & προωθητικό υλικό της δράσης.