ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης στο Δήμο Λαυρεωτικής

Για μια ακόμη φορά, εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας, οι δομές μας καλούνται να συνδράμουν τον κρατικό μηχανισμό υποστηρικτικά στο κοινωνικό σύνολο.

Και αυτή τη φορά είμαστε έτοιμοι, και αυτή τη φορά θα βγούμε νικητές.

ο τηλεφωνικό κέντρο μας με αριθμό 22990 66456, στο ΝΠΔΔ Κέφαλος επαναλειτουργεί.

Βασικός στόχος είναι η παροχή βοήθειας στους κατοίκους του Δήμου Λαυρεωτικής με αδυναμία (ή με πολλή σημαντική δυσκολία) μετακίνησης προκειμένου να εξασφαλίσουν από το σπίτι τους, την πρόσβαση στα βασικά αγαθά που αφορούν τη διατροφή και την υγεία/ υγιεινή τους και τον συντονισμό των εμπλεκόμενων ιδιωτικών φορέων (σούπερ-μάρκετ, παντοπωλείων, φαρμακείων κλπ) με τις ανάγκες που εκφράζονται από τον κάθε πολίτη.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία αφορά τις παρακάτω ευπαθείς ομάδες:

α) Hλικιωμένοι άνω των 70 ετών, β) ΑμεΑ χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, γ) Χρόνιοι πάσχοντες υπό χρόνια θεραπεία για νοσήματα που απειλούνται από τον κορονοϊό (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοκατασταλμένοι πχ λόγω κακοήθων νόσων, κορτιζόνης κλπ), δ) πολίτες με δικαιολογημένο αίτημα αδυναμίας μετακίνησης.

Ο πολίτης τηλεφωνεί στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Λαυρεωτικής και γνωστοποιεί το αίτημα του από τις 8.00 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ.

Κατόπιν αυτού η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου θα διαπιστώνει εάν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και ακολούθως θα αξιολογεί το αίτημα του πολίτη και τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα ικανοποιηθεί. Εάν η υπηρεσία διαπιστώνει ότι ο πολίτης δεν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, θα διερευνά εναλλακτικούς τρόπους ικανοποίησης του αιτήματος.

Ενδεικτικοί τρόποι ικανοποίησης αιτημάτων: 1) επικοινωνία με το κοντινότερο παντοπωλείο-super market, 2) επικοινωνία με το κοντινότερο φαρμακείο για να αποσταλούν τα φάρμακα ή το υγειονομικό υλικό, 3) διεκπεραίωση δημοσίων υπηρεσιών (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ, 4) επικοινωνία με εθελοντές του Δήμου και 5) επικοινωνία με το υποστηρικτικό περιβάλλον του πολίτη για να τον συνδράμει.

Καλούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας να τηρούν πιστά τα προβλεπόμενα μέτρα και τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Λαυρεωτικής να είναι σε εγρήγορση γιατί όλοι μας οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό με αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να έχουν ο ένας την έγνοια του άλλου και να βοηθούν με όποιο τρόπο μπορούν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Μόνο ενωμένοι θα πετύχουμε, όλοι μαζί να βγούμε ΝΙΚΗΤΕΣ και από αυτή τη μάχη.

Μένουμε ασφαλείς, παραμένουμε δίπλα σου!

1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Ο σεβασμός στην τρίτη ηλικία, είναι δείγμα πολιτισμού και η αυτονόητη αναγνώριση της προσφοράς και του έργου των ανθρώπων στους οποίους οφείλουμε την ύπαρξη μας.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων, είναι το κύριο μέλημά μας στο ΝΠΔΔ Κέφαλος, ιδιαίτερα στην τρέχουσα συγκυρία της πανδημίας.

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε εσάς, τους γονείς μας, παππούδες και γιαγιάδες μας και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε τη ζωή με ακόμα μεγαλύτερη ελπίδα και αισιοδοξία.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς,
ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Λουκάς και το Δ.Σ. του ΝΠΔΔ ΚΕΦΑΛΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 2/2020 ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμου Λαυρεωτικής, που εδρεύει στην Κερατέα Ν.Αττικής.

Συνημμένα η απόφαση και τα απαραίτητα έντυπα δηλώσεων - αιτήσεων.

ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 1589_18.08.2020 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 2_2020 ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΟΧ 6

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΣΟΧ 02.12.2019

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΛΥΜΑ 8ΜΗΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Ανακοίνωση

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμου Λαυρεωτικής ανακοινώνει ότι οι εγγραφές των βρεφών (από 18 μηνών* έως και 2,5 ετών) και νηπίων (από 2,5 ετών και έως την εγγραφή τους στο Προνήπιο**) για το σχολικό έτος 2020 - 2021 ξεκινούν στις 12 Μαΐου 2020 και λήγουν στις 12 Ιουνίου 2020 για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Κερατέας και Λαυρίου και κατά τις ώρες 09:00π.μ. έως 13:00μ.μ.

Επιπλέον οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Δήμου μας www.lavreotiki.gr και στην ιστοσελίδα του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμου Λαυρεωτικής www.kefalos.com.gr

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, στα γραφεία των Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Αιτήσεις με Ελλιπή δικαιολογητικά δεν θα γίνονται δεκτές.

* Οι 18 μήνες να έχουν συμπληρωθεί την 30η Σεπτεμβρίου.

** Τα νήπια που έχουν γεννηθεί το 2016 ανήκουν στην υποχρεωτική εκπαίδευση και εγγράφονται στο Προνήπιο.

Διευθύνσεις υποβολής αιτήσεων:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
Π. Παναγιώτου & Κ. Βάρναλη, Κερατέα.
Τηλέφωνο: 22990-69483.
e-mail: Paidikoskeratea@kefalos.gr

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΛΑΥΡΙΟΥ
Στράβωνος, Λαύριο.
Τηλέφωνο: 22920-60251.
e-mail: Paidikoslavrio1@kefalos.gr

Παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης στο Δήμο Λαυρεωτικής ¨Μείνε σπίτι-Είμαστε εδώ για σένα¨

Η κρίση της εξάπλωσης του κορονοϊού θέτει με ταχύ ρυθμό πολλά άτομα σε αδυναμία μετακίνησής τους ακόμη και για τις ζωτικές τους ανάγκες όπως είναι η διατροφή και η υγεία τους.

Είναι επιτακτική ανάγκη, βάσει των συνθηκών, οι δομές μας να συνδράμουν τον κρατικό μηχανισμό υποστηρικτικά στο κοινωνικό σύνολο.

Έτσι δημιουργήσαμε ένα τηλεφωνικό συντονιστικό κέντρο (Call Center) με αριθμό 2299320219, στο ΝΠΔΔ ΚΕΦΑΛΟΣ.

Αντικείμενο του έργου του αποτελεί η βοήθεια σε άτομα στο Δήμο Λαυρεωτικής με αδυναμία μετακίνησης προκειμένου να εξασφαλίσουν από το σπίτι τους, την πρόσβαση στα βασικά αγαθά που αφορούν τη διατροφή και την υγεία τους και συντονισμό των εμπλεκόμενων ιδιωτικών φορέων (σούπερ-μάρκετ, παντοπωλείων, φαρμακείων κλπ) με τις ανάγκες που εκφράζονται από τον κάθε πολίτη.

Πληθυσμός - στόχος: α) Hλικιωμένοι άνω των 70 ετών, β) ΑμεΑ χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, γ) Χρόνιοι πάσχοντες υπό χρόνια θεραπεία για νοσήματα που απειλούνται από τον κορονοϊό (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοκατασταλμένοι πχ λόγω κακοήθων νόσων, κορτιζόνης κλπ), δ) πολίτες με δικαιολογημένο αίτημα αδυναμίας μετακίνησης.

Ο πολίτης τηλεφωνεί στο call center του Δήμου Λαυρεωτικής και γνωστοποιεί το πρόβλημά του από τις 8.00 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ.

Κατόπιν αυτού ο Δήμος είτε α) θα διαπιστώνει εάν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και ακολούθως θα αξιολογεί τα αιτήματα του πολίτη και τον τρόπο με τον οποίο αυτά θα απαντηθούν κατάλληλα, είτε β) εάν ο Δήμος διαπιστώνει ότι δεν ανήκει ο πολίτης στις ευπαθείς ομάδες του, θα διερευνά τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα του.

Ενδεικτικά αναφέρονται ως τρόποι ικανοποίησης οι εξής: 1)επικοινωνία με το κοντινότερο παντοπωλείο-super market, 2)επικοινωνία με το κοντινότερο φαρμακείο για να αποσταλούν τα φάρμακα ή το υγειονομικό υλικό, 3)διεκπεραίωση αιτημάτων τους (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ, 4) επικοινωνία με εθελοντές του Δήμου και 5) επικοινωνία με το υποστηρικτικό περιβάλλον του πολίτη για να τον συνδράμει.

Σημαντική σημείωση: Οι πολίτες, αν δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που βοηθιούνται από το Δήμο, αναλαμβάνουν την εξόφληση των προϊόντων είτε προέρχονται από super market είτε από φαρμακείο με την παράδοση αυτών στην πόρτα τους.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και όλοι μας οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό με αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα.

Μείνε σπίτι, είμαστε δίπλα σου!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 15.3.2020

Οι υπηρεσίες του Δήμου Λαυρεωτικής, των Νομικών Προσώπων Κέφαλος & Θορικός, των ΚΕΠ, της ΔΕΥΑΤΗΛ και της ΔΑΝΕΤΑΛ θα λειτουργούν από Δευτέρα 16 Μαρτίου και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης χωρίς την προσέλευση κοινού, μόνο εξ αποστάσεως ή με ραντεβού.

Μέτρα αποφασίστηκαν για την ασφαλή εξυπηρέτηση πολιτών και την προστασία όλων, μετά την πράξη νομοθετικού́ περιεχομένου , κατά την έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου πρόληψης, διαχείρισης και αντιμετώπισης του κορονοϊού, που συστάθηκε με εντολή του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά.

Τα μέτρα κινούνται σε τρεις άξονες:

*στην ενίσχυση και διασφάλιση της προφύλαξης όλων
*στην αποφυγή συνωστισμών
*στην διευκόλυνση των εξ αποστάσεως συναλλαγών με το Δήμο

Μέτρα για την ασφαλή εξυπηρέτηση των δημοτών:

Α)Προτρέπονται οι δημότες να πραγματοποιούν τις πληρωμές τους προς το Δήμο, ή προς τη ΔΕΥΑΤΗΛ μέσω Τράπεζας (ATM ή e-banking).
Β)Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κλπ., παρακαλούνται οι δημότες να στέλνουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικώς(μέσω e mail). Τα σχετικά έγγραφα θα αποστέλλονται από τα ΚΕΠ ή το Δήμο, ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά, ή θα παραδίδονται κατόπιν ραντεβού.
Γ)Για κάθε άλλη επικοινωνία ή συναλλαγή με τον Δήμο, οι πολίτες προτρέπονται να επικοινωνούν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά.

Σχετικά με την διαδικασία δήλωσης διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων υπενθυμίζουμε την χρονική παράταση έως 30/6/2020 και την χρήση ηλεκτρονικής πλατφόρμας είτε από την ιστοσελίδα του δήμου www.lavreotiki.gr στην αρχική σελίδα, ή απευθείας στην εφαρμογή https://tetragonika.govapp.gr

Για όλη την περίοδο εφαρμογής των μέτρων και για την προστασία όλων, οι δημότες δεν θα μπορούν να εισέρχονται στους χώρους των δημοτικών υπηρεσιών.

Οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου θα λειτουργούν κανονικά. Παρακαλούνται οι δημότες να κάνουν όσο το δυνατόν περιορισμένη εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων και πρασίνου, διότι είναι μειωμένο το προσωπικό του Δήμου λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που έχουν δικαίωμα να πάρουν οι εργαζόμενοι που έχουν παιδιά που φοιτούν στα σχολεία.

Υπενθυμίζουμε ότι παραμένουν κλειστές οι παρακάτω δομές του Δήμου: Βρεφονηπιακοί παιδικοί σταθμοί, αθλητικοί χώροι κλειστοί και ανοικτοί, παιδικές χαρές, βιβλιοθήκη, ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, Ωδείο,αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, πολιτιστικά κέντρα, αθλητικές δομές, χορευτικά τμήματα, φιλαρμονικές και θεατρικά τμήματα. Δεν παρέχεται άδεια χρήσης δημοτικών χώρων ή σχολείων για οποιαδήποτε εκδήλωση.

Ο Δήμος μας έχει ήδη πραγματοποιήσει και θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους (σχολεία, γήπεδα, υπηρεσίες κ.λπ.) και από τη Δευτέρα ξεκινούν και στους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους (πλατείες, πεζοδρόμια, κ.α.).

Για τις πρόσθετες ανάγκες εξυπηρέτησης των δημοτών κατά την περίοδο εφαρμογής των μέτρων, θα διατεθεί το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών.

Για τις πρόσθετες ανάγκες καθαριότητας και απολύμανσης, αποφασίστηκε να διατεθεί στις δημοτικές υπηρεσίες, το προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων και των Νομικών Προσώπων του Δήμου.

Ο Δήμος και οι Υπηρεσίες του δεν θα σταματήσουν να λειτουργούν και θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή́ εξυπηρέτησης των δημοτών.

Προτρέπουμε όλους τους δημότες να τηρούν με ακρίβεια και υπευθυνότητα όσα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας Ε.Ο.Δ.Υ. συστήνει, ώστε να αποτραπεί́ η διασπορά́ του κορονοϊού στην κοινότητα.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και σας υπενθυμίζουμε την τήρηση και εφαρμογή των προβλεπόμενων κανόνων υγιεινής.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Κ.Ε.Π. Κερατέας: 2299067387 - e-mail: d.kerateas@kep.gov.gr.
Κ.Ε.Π. Λαυρίου: 2292024839 - e-mail: d.lavreotikis@kep.gov.gr
Οικονομική Υπηρεσία: 2292320146 - e-mail: sofronisd@lavrio.gr
Τεχνική Υπηρεσία: 2299320229 - e-mail: dty@lavrio.gr
Πρωτόκολλο Λαύριο: 2292320123 - e-mail: protokollo@lavrio.gr
Πρωτόκολλο Κερατέα: 2299320200
ΔΕΥΑΤΗΛ: 2292022109, 2292026504, 2292026570, 2299066339 - e-mail: deyatil@otenet.gr
ΔΑΝΕΤΑΛ: 2292320132 - e-mail: danetal.lavrio@gmail.com
Κέντρο Κοινότητας: 2299320210, 2299320228, 2292026030 - e-mail: kentrokoinotitas1@lavreotiki.gr

Αναστολή λειτουργίας ΚΑΠΗ

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Ν.Π.Δ.Δ. «Κέφαλος» ενημερώνει τους δημότες ότι σύμφωνα με τα προληπτικά μέτρα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ στις 8 Μαρτίου 2020 η λειτουργία των ΚΑΠΗ όλης της χώρας αναστέλλεται για 4 εβδομάδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/6794-anakoinwsh-newn-metrwn-gia-thn-prostasia-ths-dhmosias-ygeias

Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας 2020

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Λογοθεραπείας θα πραγματοποιήσουν δωρεάν ανιχνεύσεις δυσκολιών επικοινωνίας, λόγου και μάθησης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας κατόπιν ραντεβού. Τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν:

• Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, 10:00 στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κερατέας.
• Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, 10:00 στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Λαυρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 2107779901

Αποκριάτικες εκδηλώσεις δομών ΝΠΔΔ ΚΕΦΑΛΟΣ

Τα μέλη και οι ωφελούμενοι των δομών του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ», γιόρτασαν με κέφι και ζωντάνια τις Απόκριες.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τιμώντας την παράδοση της Τσικνοπέμπτης, στις 11:30 το πρωί, στο νέο χώρο του Κ.Η.Φ.Η. Κερατέας (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδα Ηλικιωμένων) και συνεχίστηκαν το βράδυ με την καθιερωμένη εκδήλωση του Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου στην αίθουσα «Μηχανουργείο» στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.

Ακολούθησε ο Αποκριάτικος χορός στο Κ.Α.Π.Η. Κερατέας, ο οποίος έγινε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στον χώρο του Κ.Α.Π.Η.

Όλοι διασκέδασαν σε μια πολύ όμορφη και χαρούμενη ατμόσφαιρα με ωραίο φαγητό, μουσική και φυσικά χορό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, κος Κωνσταντίνος Λουκάς, εύχονται σε όλους Καλές Απόκριες και Καλή Σαρακοστή!!!

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Λαυρεωτικής

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής πραγματοποίησε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Λαυρεωτικής την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 στο Μηχανουργείο Λαυρίου και το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 στο Κ.Α.Π.Η. Κερατέας.

Σε μία πολύ ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. αλλά και πλήθος κόσμου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» Λουκάς Κων/νος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων, τοπικών συλλόγων και φορέων γιόρτασαν όλοι μαζί τη νέα χρονιά και αντάλλαξαν ευχές. Τις δύο εκδηλώσεις πλαισίωσαν με τα όμορφα τραγούδια τους, οι δύο χορωδίες των Κ.Α.Π.Η Λαυρίου και Κερατέας.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την παρουσία τους τον ευεργέτη Κων/νο Πρίφτη και τη σύζυγό του Έλενα και ευχήθηκε σε όλους η νέα χρονιά να είναι γεμάτη υγεία, αγάπη και ευτυχία.

ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Με μεγάλη χαρά και τη φετινή χρονιά οι δομές του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» υποδέχτηκαν τα Χριστούγεννα!

Η σειρά των εκδηλώσεων ξεκίνησε με τη καθιερωμένη έκθεση με Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, που διοργάνωσε η ομάδα χειροτεχνίας του Κ.Α.Π.Η. Κερατέας κατά τη διάρκεια της οποίας, από τις 7 έως τις 13 Δεκεμβρίου, υποδέχτηκε συμπολίτες μας, και μέλη άλλων Κ.Α.Π.Η.. Την πρώτη μέρα της έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους ο ευεργέτης της πόλης μας, Κωνσταντίνος Πρίφτης με την οικογένεια του και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς.

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου πραγματοποίησαν, όπως κάθε χρόνο, το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου σε μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα με ανταλλαγή ευχών!

Τα Χριστούγεννα υποδέχτηκαν τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση, με νόστιμα εδέσματα και γιορτινή διάθεση, οι εργαζόμενοι και οι ωφελούμενοι της δομής του Κ.Η.Φ.Η.

Οι φετινές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας ολοκληρώθηκαν με τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ», στις 18 Δεκεμβρίου στο χώρο του ΕΠΑΛ Λαυρίου και στις 20 Δεκεμβρίου στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κερατέας. Οι μικροί μας φίλοι παρακολούθησαν Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση, υποδέχτηκαν τον Άγιο Βασίλη, ο οποίος μοίρασε δώρα και έπαιξε μαζί τους!

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ», Λουκάς Κωνσταντίνος, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοί του σας εύχονται ολόψυχα καλές γιορτές, με υγεία, δημιουργία και αγάπη για το Νέο Έτος.

ΚΑΠΗ Κερατέας | Έκθεση με χριστουγεννιάτικες κατασκευές

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Ν.Π.Δ.Δ. “Κέφαλος” σας προσκαλούν στην έκθεση που διοργανώνει το ΚΑΠΗ Κερατέας με Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές των μελών του. Η έκθεση θα λειτουργήσει από το Σάββατο 07 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, 09:00 – 13:00 το πρωί και 16:00 – 19:00 το απόγευμα.

Τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Λαυρεωτικής γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Ν.Π.Δ.Δ. “ΚΕΦΑΛΟΣ” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα και θέλοντας να τιμήσουν τους άντρες μέλη των Κ.Α.Π.Η. Κερατέας και Λαυρίου πραγματοποίησαν στις 19 Νοεμβρίου δύο εκδηλώσεις. Όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ποικιλία μεζέδων, που είχαν ετοιμάσει εθελόντριες των δύο Κ.Α.Π.Η., μαζί με πολύ μουσική δημιουργώντας μια ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα γιορτάζεται εδώ και 28 χρόνια σε περισσότερες από εβδομήντα χώρες ανά τον κόσμο, θέλοντας να τιμήσει τη συνεισφορά του στην εργασία, την οικογένεια και τον πολιτισμό και ταυτόχρονα να υπενθυμίσει και να ευαισθητοποιήσει σε ζητήματα που απασχολούν τον άνδρα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Πρόεδρος κ. Λουκάς Κωνσταντίνος και το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. “ΚΕΦΑΛΟΣ”, χαιρετίζουν τέτοιες εκδηλώσεις που στόχο έχουν την προαγωγή της κοινωνικής συναναστροφής, την ενίσχυση των διαπροσωπικών σχέσεων και την ποιοτική διασκέδαση.

Ανακοίνωση -Πρόσκληση Κ.Η.Φ.Η.

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής, ολοκλήρωσε με επιτυχία τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας του Προγράμματος «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» - Κ.Η.Φ.Η., με διαχειριστή την Περιφέρεια Αττικής.

Μετά την επιτυχή επανένταξή μας, για τρία ακόμη έτη, σχετικά με τη συνέχιση λειτουργίας του Προγράμματος Κ.Η.Φ.Η., για την «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων-Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική», καλούνται οι άμεσα και έμμεσα ενδιαφερόμενοι, να προσέλθουν για πληροφορίες και να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ», Λ. Αθηνών-Σουνίου 37, Κερατέα και στο Κ.Η.Φ.Η., οδός Ευεργέτου Κων/νου Πρίφτη, Κερατέα.

Ο νέος, ανακαινισμένος και αναβαθμισμένος χώρος, στον οποίο μεταφέρθηκε το Κ.Η.Φ.Η., ο οποίος βρίσκεται στον επάνω όροφο του κτιρίου του Κ.Α.Π.Η. Κερατέας και προοριζόταν για χρήση από το Πρόγραμμα «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων», μας επέτρεψε να αυξήσουμε τον αριθμό των ωφελούμενων από 20 σε 23 άτομα.

Το Κ.Η.Φ.Η. Λαυρεωτικής παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα με κινητικές δυσκολίες, άνοια κ.λπ., των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην φροντίδα που έχει αναλάβει.

Στόχος του Προγράμματος είναι η εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ηλικιωμένων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους αλλά και των άλλων μελών της οικογένειάς τους. Επιπλέον, η συνεχιζόμενη λειτουργία του Κ.Η.Φ.Η. επιτρέπει την παραμονή των ατόμων της 3ης και 4ης ηλικίας στο οικείο κοινωνικό περιβάλλον, ώστε να αποφευχθεί η ιδρυματική περίθαλψη και ο κοινωνικός αποκλεισμός.

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι:

• νοσηλευτική φροντίδα και μετρήσεις ζωτικών σημείων
• συνεργασία και ραντεβού με γιατρούς, συνταγογράφηση και παραλαβή φαρμάκων
• συνεργασία με φορείς και υπηρεσίες, για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης
• ατομική υγιεινή και συμβουλευτική
• πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και ανάπτυξη δεξιοτήτων

Τηλ. επικοινωνίας: 22990-66456

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Με μια ξεχωριστή γιορτή όπως κάθε χρόνο γιόρτασαν τα μέλη του ΚΑΠΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ την Παγκόσμια ημέρα των Ηλικιωμένων. Μια γιορτή με άφθονο κρασί, πλούσια εδέσματα και χορό που ετοίμασε οπως κάθε χρόνο το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ του Δήμου Λαυρεωτικής.

Τα μέλη του ΚΑΠΗ θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν πλέον και την νέα Βιβλιοθήκη και Αίθουσα Εργοθεραπείας που εγκαινιάστηκε στο ΚΑΠΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους όσους παρευρέθηκαν στην γιορτή.