ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου γιορτάστηκε η μεταφορά του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Ν.Π.Δ.Δ. Κέφαλος σε νέο αναβαθμισμένο χώρο με σκοπό την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των αναγκών των ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Αφού εκδόθηκε άδεια λειτουργίας με όλες τις προβλεπόμενες και απαιτούμενες τροποποιήσεις, οι ωφελούμενοι και οι εργαζόμενοι του Κ.Η.Φ.Η. θα μπορούν να στεγάζονται σε έναν σύγχρονο χώρο ο οποίος σέβεται τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Οι υπηρεσίες του φυσικοθεραπευτή, του νοσηλευτή, των κοινωνικών λειτουργών και κοινωνικών φροντιστών θα ωφελήσουν αμοιβαία τόσο τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. όσο και αυτά του Κ.Η.Φ.Η.

Στο νέο χώρο, για τον οποίο ψηφίστηκε νέος κανονισμός λειτουργίας, αυξήθηκε η δυναμικότητα των μελών. Συγχρόνως εκσυγχρονίστηκε και ανανεώθηκε όλος ο εξοπλισμός και σύντομα θα υπάρχει η δυνατότητα οι ωφελούμενοι να απολαμβάνουν το μεσημεριανό τους γεύμα.

Λειτουργεί σε καθημερινή βάση, στην οδό Ευεργέτου Κων/νου Πρίφτη, στον 1ο όροφο του Κ.Α.Π.Η. Κερατέας και μπορεί να φιλοξενεί ηλικιωμένους από τις 07:00 – 15:00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται για πληροφορίες ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 2299066456.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΚΑΠΗ

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 στο Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος διαγωνισμός μαγειρικής, προς τιμήν του Αγίου Ευφρόσυνου του Μάγειρα.

Τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. που συμμετείχαν, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία με τις δημιουργίες τους όχι μόνο για την νοστιμιά αλλά και την φαντασία τους.

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν, η κα Ματίνα Ο. Βιδάλη, εθελόντρια και αρωγός του Κ.Α.Π.Η., η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. “ΚΕΦΑΛΟΣ” Δήμητρα Πάλλη, η εκπρόσωπος της εταιρείας Raycap Α.Ε. Ελένη Σασσάνη και η Σεφ Νένα Ισμυρνόγλου. Το περιοδικό “Γαστρονόμος” της Καθημερινής κάλυψε την εκδήλωση.

Τα δώρα του διαγωνισμού ένα πλυντήριο-στεγνωτήριο, μια τηλεόραση 40” και ένας καταψύκτης – ψυγείο 250lt, τα κέρδισαν αντίστοιχα οι κκ Ρίζου, Μαργιάνου και Τελίδης.

Άλλοι 12 τυχεροί κέρδισαν με κλήρωση από μια κεραμική γάστρα με καπάκι. Όλοι οι συμμετέχοντες πήραν δώρο μια ποδιά από το Ν.Π.Δ.Δ. “ΚΕΦΑΛΟΣ”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίκλος, ο Δ/νων Σύμβουλος της ΔΑΝΕΤΑΛ Χάρης Ζαγουρής, οι σεβασμιότατοι πατέρες Κωνσταντίνος Συρίγος και Κωνσταντίνος Παπανικολάου.

Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο της Raycap Α.Ε. κο Κωνσταντίνο Αποστολίδη, χορηγό μας για άλλη μια χρονιά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Τη Δευτέρα 10/09/2018 εκδόθηκαν τα τελικά αποτελέσματα της μοριοδότησης για την εγγραφή των αιτούντων βρεφών και νηπίων του Δήμου Λαυρεωτικής, τα οποία δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής ή απορρίφθηκαν από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ.

Το Νομικό Πρόσωπο «Κέφαλος» ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ προσφέροντας το 70% της δυναμικότητας του (μέγιστο δυνατό ποσοστό) ώστε πολλοί γονείς να έχουν τη δυνατότητα να γράψουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Παρακάτω παρουσιάζονται η κατανομή και ο αριθμός των βρεφών και νηπίων των Σταθμών του Δήμου μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Για πρώτη φορά στο δήμο μας θα λειτουργήσουν βρεφικά τμήματα ηλικίας 1,5 έως 2,5 ετών.

Τροποποιήσαμε τις δυναμικότητες των σταθμών μας και εκδώσαμε άδειες λειτουργίας προκειμένου να αυξήσουν τους εξυπηρετούμενους γονείς τηρώντας παράλληλα κάθε προϋπόθεση για απόλυτη εναρμόνιση με το νέο πρότυπο κανονισμό λειτουργίας βρεφ/κων σταθμών.

Παράλληλα ξεκινήσαμε έγκαιρα την διαδικασία πρόσληψης επιπλέον προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Καθώς είναι η πρώτη φορά που λειτουργούμε βρεφικά τμήματα φροντίσαμε να αξιοποιήσουμε τις επιχορηγήσεις για εξοπλισμό από πρόγραμμα χρηματοδότησης των δήμων από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και κοινωνικής Αλληλεγγύης, με διαδικασίες διαγωνιστικές.

Πρόθεση και στόχος μας είναι να εξυπηρετηθούν όσο πιο πολλοί γονείς χωρίς όμως ποτέ να υπερβούμε στο ελάχιστο ότι ορίζει η νομοθεσία για την ασφαλή παρουσία των βρεφών και νηπίων στους σταθμούς μας.

Ο κανονισμός ορίζει κάθε τμήμα βρεφών να αποτελείται από 10-12 βρέφη με δικαίωμα υπέρβασης 10% και σε καμία περίπτωση, δεν αναμειγνύονται οι ηλικίες, δηλαδή όταν υπάρχει πληρότητα σε τμήμα από 1,5- 2,5 δεν συγχρωτίζονται μαζί βρέφη μικρότερης ηλικίας.

Μετά την σύγκλιση των 2 τριμελών επιτροπών εγγραφής βρεφών και νηπίων οι πίνακες μοριοδότησης αναρτήθηκαν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. Κέφαλος, Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου 37, Κερατέα.

Σύμφωνα με δήλωση της ΕΕΤΑΑ θα γίνει και δεύτερη κατανομή voucher, ώστε να καλυφθούν όλες οι προσφερόμενες θέσεις που υπολείπονται και είναι: για την Κερατέα 4, για το Λαύριο 9.

Νοιώθουμε απολύτως ικανοποιημένοι για ότι έχουμε καταφέρει στους σταθμούς του Δήμου μας τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.

Καλό ξεκίνημα σε όλους!

Εγγραφές στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Λαυρεωτικής για το σχολικό έτος 2018-2019

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής έχει ολοκληρώσει την εγγραφή όλων των βρεφών και νηπίων, τα οποία έγιναν δεκτά με επιχορήγηση του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. εάν υπάρχει δυνατότητα, θα δώσει συμπληρωματικά επιπλέον voucher εντός του μηνός Σεπτεμβρίου και θα ενταχθούν και άλλα νήπια στους Σταθμούς μας.

Οι εναπομείνασες θέσεις της δυναμικότητας των Σταθμών μας θα καλυφθούν από βρέφη και νήπια, τα οποία δεν εγγράφηκαν μέσω ΕΣΠΑ. Για τα παιδιά αυτά θα υπάρχει πίνακας μοριοδότησης, εγκεκριμένος από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας και τα αποτελέσματα του θα αναρτηθούν με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης στις 10/09 στους Σταθμούς μας.

Η πρόσκληση προσέλευσης στους Σταθμούς μας θα γίνει σταδιακά- τηλεφωνικά κατά ομάδες, προκειμένου να υπάρχει ομαλή προσαρμογή των παιδιών.

Οι Σταθμοί μας θα είναι ανοιχτοί για δεύτερη χρονιά προς τους γονείς- κηδεμόνες των παιδιών, για ξενάγηση στους χώρους μας στις 03/09, ημέρα Δευτέρα, από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Ευχόμαστε καλές διακοπές και μια δημιουργική νέα σχολική χρονιά!

1ο Φεστιβάλ 1ου & 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Λαυρίου του Δήμου Λαυρεωτικής

Με ένα εορταστικό Φεστιβάλ αφιερωμένο στα νήπια ολοκληρώθηκε η φετινή χρονιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Λαυρίου την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018 στον προαύλιο χώρο των Σταθμών. Το 1ο Φεστιβάλ των Σταθμών συνέπεσε μάλιστα με την Παγκόσμια Ημέρα Φεστιβάλ.

Τα παιδιά, ντυμένα ζουμερά φρούτα και λαχανικά, παρουσίασαν τα σκετς που είχαν προετοιμάσει με μεγάλη επιτυχία, συγκινώντας του παρευρισκόμενους γονείς και βρεφονηπιοκόμους, που καταχειροκρότησαν την προσπάθειά τους.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς στη λήξη της εκδήλωσης δήλωσε τα εξής:
«Είμαι συγκινημένος για δύο λόγους: ο πρώτος είναι ότι είδα πολλούς μαθητές που είχα στο Δημοτικό σχολείο και σήμερα είναι εδώ με την ιδιότητα του γονέα. Ο 2ος λόγος είναι ότι στο οικόπεδο δίπλα -που ήταν παλιά ο παλιός βρεφονηπιακός σταθμός που ο Δήμος τον μετέτρεψε προσωρινά σε Ειδικό Δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο μέχρι να κτιστεί το κανονικό Ειδικό σχολείο- κτίστηκαν δύο υπέροχοι βρεφονηπιακοί σταθμοί που φιλοξενούν πάνω από 130 παιδιά!

Ο χώρος των σχολείων, ο χώρος των βρεφονηπιακών σταθμών πρέπει να διδάσκει και αυτό προσπάθησε να γίνει από το ΝΠΔΔ ΄΄ΚΕΦΑΛΟΣ’’ και όπως βλέπετε οι εγκαταστάσεις όχι απλά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους καλύτερους ιδιωτικούς σταθμούς αλλά είναι καλύτεροι οι δημόσιοι – δικοί μας- βρεφονηπιακοί από τους καλύτερους ιδιωτικούς…».

Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΚΕΦΑΛΟΣ» κα Δήμητρα Πάλλη στον Χαιρετισμό της ανέφερε τα παρακάτω:
«Αγαπητοί γονείς, όταν φέρατε για πρώτη φορά τα παιδιά σας κοντά μας είχατε αγωνία για το πού θα βρεθούν τα δικά σας αγγελούδια μόλις θα φύγουν από τη ζεστή αγκαλιά του σπιτιού τους και να βρεθούν σε ένα χώρο που θα πρέπει να λειτουργήσουν ομαδικά.

Έχοντας αυτή την προσωπική γνώση αλλά και ευαισθησία τολμώ να πω για τα παιδιά είχαμε -μαζί με το προσωπικό, την Δ/ντρια και τον Προϊστάμενο- πολύ μεγάλη αγωνία για το πώς θα ανταπεξέλθουμε ώστε να μην είναι απλώς ένα πέρασμα του χρόνου, ως μια απλή φροντίδα να περάσει ο χρόνος να γυρίσουν στα σπίτια τους αλλά θέλαμε να είναι μια βιωματική εμπειρία που θα οργανώσει ένα παιδί στο πώς θα πρέπει να προετοιμαστεί για το σχολείο του αργότερα λειτουργώντας σε ομάδα αλλά και παράλληλα φροντίζοντας την προσωπική του εξέλιξη και την προσωπική του ευτυχία.

Ο πρώτος βρεφονηπιακός σταθμός του Λαυρίου είναι ένας από τους παλαιότερους -ίσως και από τους πρώτους- το 1937 λειτούργησαν για πρώτη φορά οι σταθμοί σε μια βιομηχανική -τότε- πόλη που είχε ανάγκη να φροντίσει τα παιδιά της για να δουλέψουν οι γονείς σε πολύ σκληρές συνθήκες εργασίας. Είναι σίγουρο ότι ανάμεσα μας θα υπάρχουν άνθρωποι που θα έχουν φοιτήσει στο πίσω κτίριο και σε πιο παλιότερα κτίρια που έχει φιλοξενηθεί ο βρεφονηπιακός σταθμός και σήμερα από το ρόλο του παππού, του θείου, της θείας βρίσκονται απόψε εδώ.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί εξελίχθηκαν και για πρώτη φορά φέτος θα είναι πραγματικά βρεφονηπιακοί. Μέχρι τώρα είχαμε λειτουργήσει αμιγώς ως παιδικοί σταθμοί. Από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη για πρώτη φορά ο Δήμος μας πιλοτικά σε σχέση με όλους τους Δήμους στην Ελλάδα θα πρέπει να στείλει τα παιδάκια που ήταν στα προνήπια των παιδικών σταθμών να μεταβούν στα νηπιαγωγεία και αυτό θα δώσει νέες θέσεις σε παιδιά μικρότερων ηλικιών…»

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «ΚΕΦΑΛΟΣ» εύχονται στα νήπια και τις οικογένειες τους ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι! Καλό καλοκαίρι και καλή πρόοδο και τύχη στην ζωή τους!

Καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Βρεφονηπιακού Σταθμού Κερατέας

Με ένα εορταστικό φεστιβάλ αφιερωμένο στα νήπια ολοκληρώθηκε η φετινή χρονιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού Κερατέας.

Τα παιδιά, ως μικροί αθλητές, παρουσίασαν τα σκετς που είχαν προετοιμάσει με μεγάλη επιτυχία, συγκινώντας του παρευρισκόμενους γονείς και βρεφονηπιοκόμους, που καταχειροκρότησαν την προσπάθειά τους.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς στον χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής: «Θα ήθελα να συγχαρώ για αυτή την εξαίρετη δουλειά που γίνεται στον βρεφονηπιακό σταθμό της Κερατέας και σε όλο το Δήμο μας, το Προσωπικό, που όλη τη χρονιά υπεύθυνα, αγόγγυστα και με πολύ ενδιαφέρον έδωσε τον καλύτερο του εαυτό. Να συγχαρώ, επίσης, την Πρόεδρο του ΝΠΔΔ «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμητρα Πάλλη μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ για την εξαίρετη δουλειά που κάνει καθημερινά!».

Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΚΕΦΑΛΟΣ» κα Δήμητρα Πάλλη ανέφερε στην ομιλία της: «Ήταν τιμή μας που μας εμπιστευτήκατε τα παιδιά σας. Γνωρίζουμε πολύ καλά όπως είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχετε και γι’ αυτό ό,τι κάναμε έγινε με πολύ μεγάλο μεράκι. Ήταν μια δουλειά δοσμένη με αγάπη για τα πιο αξιολάτρευτα πλάσματα που υπάρχουν. Σήμερα, λοιπόν, θέλοντας να εγκαινιάσουμε μια άλλη αντίληψη γύρω από τις γιορτές, θελήσαμε να κλείσουμε αυτή τη χρονιά με αθλοπαιδιές. Με την υποστήριξή σας, θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να κάνουν αυτό που τους αρέσει πιο πολύ: να παίξουν! Τα χρόνια θα περάσουν και θα τους δοθούν ευκαιρίες να εξεταστούν, να διαπρέψουν και να εργαστούν. Αυτό που είναι όμως το πιο σημαντικό εφόδιο από αυτό το πρώτο σχολείο είναι η ΕΥΤΥΧΙΑ που τους δώσαμε. Παίζουν ελεύθερα και ζουν αυτή την υπέροχη ηλικία, στην οποία όλοι ανατρέχουμε, καθώς τα χρόνια περνούν και σε δύσκολες στιγμές είναι ένα ανάχωμα στον ψυχισμό μας. Εύχομαι να τα θαυμάσετε!»

Το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ του Δήμου Λαυρεωτικής σας προσκαλεί στο 1ο Φεστιβάλ των καλοκαιρινών εκδηλώσεων των Βρεφονηπιακών Σταθμών Λαυρίου.

Το Ν.Π.Δ.Δ. "ΚΕΦΑΛΟΣ" του Δήμου Λαυρεωτικής σας προσκαλεί στο 1ο Φεστιβάλ των καλοκαιρινών εκδηλώσεων των Βρεφονηπιακών Σταθμών Λαυρίου.

Το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ του Δήμου Λαυρεωτικής σας προσκαλεί στο 1ο Φεστιβάλ των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Βρεφονηπιακού Σταθμού Κερατέας

Το Ν.Π.Δ.Δ. "ΚΕΦΑΛΟΣ" του Δήμου Λαυρεωτικής σας προσκαλεί στο 1ο Φεστιβάλ των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Βρεφονηπιακού Σταθμού Κερατέας

Μια ξεχωριστή ημέρα των ωφελούμενων του ΚΗΦΗ Κερατέας.

Μια ξεχωριστή ημέρα πέρασαν την Δευτέρα 07/05/2018 οι ωφελούμενοι του ΚΗΦΗ Κερατέας.

Το ΚΗΦΗ με την υποστήριξη του ΝΠΔΔ «ΚΕΦΑΛΟΣ» πραγματοποίησε ολιγόωρη απόδραση στο Λαύριο.

Οι ωφελούμενοι περπάτησαν στο λιμάνι και στην συνέχεια απόλαυσαν τον καφέ τους και μικρό γεύμα στην καφετέρια το «Ρολόι».

Οι ηλικιωμένοι εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους για αυτή την μικρή εκδρομή, η οποία τους τόνωσε.

Στόχος του προγράμματος είναι η συμμετοχή των μελών του ΚΗΦΗ σε όλες τις δραστηριότητες της καθημερινότητας ώστε να παραμένουν κοινωνικά ενεργά δραστήρια και ικανοποιημένα.

Στο πλαίσιο αυτό πολλές τέτοιες δράσεις θα ακολουθήσουν και θα υλοποιηθούν άμεσα στην εαρινή περίοδο.

Την Ημέρα της Μητέρας τίμησε το Ν.Π.Δ.Δ. «Κέφαλος» του Δήμου Λαυρεωτικής»

Συγχαρητήρια σε όλες τις μητέρες και τα παιδάκια τους για την συμμετοχή τους στις δυο γιορτές που διοργανώθηκαν στην Κερατέα και το Λαύριο με αφορμή την γιορτή της Μητέρας την Κυριακή 13 Μαΐου 2018!

Το Κ.Α.Π.Η. Κερατέας στην παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ» στο θέατρο Παλλάς

Την παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ» παρακολούθησε το Κ.Α.Π.Η. Κερατέας στο Θέατρο Παλλάς την Τετάρτη 9 Μαΐου. Τα εισιτήρια της θεατρικής παράστασης ήταν μια ευγενική χορηγία του ευεργέτη κ. Κωνσταντίνου Πρίφτη.

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» εξασφάλισε τη δωρεάν μεταφορά όλων των μελών του Κ.Α.Π.Η. Κερατέας και χαιρετίζει τέτοιες πρωτοβουλίες χορηγιών, που έχουν στόχο την ποιοτική ψυχαγωγία και την αναψυχή των μελών του.

Ανακοίνωση Εγγραφών 2018

Το Ν.Π.Δ.Δ «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμου Λαυρεωτικής ανακοινώνει ότι οι εγγραφές των βρεφών (από 6 μηνών έως και 2,5 ετών συμπληρωμένα τον μήνα εγγραφής τους, δηλαδή από 1η έως 30η Σεπτεμβρίου) και νηπίων για το σχολικό έτος 2018 – 2019 ξεκινούν στις 10 Μαΐου 2018 και λήγουν στις 31 Μαΐου 2018 για τους Παιδικούς Σταθμούς Δημοτικής Ενότητας Λαυρίου και Κερατέας και κατά τις ώρες 9:00 έως 13:00μ.μ.

Έντυπα αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν από τα γραφεία των Παιδικών Σταθμών και το γραφείο του Ν.Π.Δ.Δ «ΚΕΦΑΛΟΣ»

Επιπλέον οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Δήμου μας www.lavreotiki.gr και στην ιστοσελίδα του Νομικού Προσώπου www.kefalos.com.gr.

* Το Ν.Π.Δ.Δ «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμου Λαυρεωτικής σας ενημερώνει ότι ο Δήμος Λαυρεωτικής έχει συμπεριληφθεί στους Δήμους όπου πιλοτικά για εφέτος όλα τα προνήπια του Δήμου μας εγγράφονται μόνον στα Νηπιαγωγεία.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:

1. Ν.Π.Δ.Δ «ΚΕΦΑΛΟΣ» : Λεωφόρος Αθηνών Σουνίου 37 Κερατέα, τηλ.: 22990-20236.
2. Παιδικός Σταθμός Λαυρίου : Περιοχή Ρουμάνικα, τηλ.: 22920-25329.
3. Παιδικός Σταθμός Κερατέας : Π. Παναγιώτου & Κ. Βάρναλη, τηλ.: 22990-69483.

Ευχές της Προέδρου του ΝΠΔΔ «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμητρας Παλλη για Καλή Ανάσταση

Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής Δήμητρα Πάλλη και τα μέλη του Δ.Σ. σάς εύχονται ολόψυχα το Άγιο Φως της Ανάστασης να καταυγάσει τις ψυχές όλων μας & να φέρει ευλογία σε κάθε βήμα μας στο ταξίδι της ζωής.

Καλό Πάσχα & καλή Ανάσταση!

Πασχαλινές δράσεις του ΚΗΦΗ Κερατέας

Με αφορμή το γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου και τον εορτασμό του Πάσχα το ΚΗΦΗ Κερατέας προσέφερε στους ωφελούμενους του κέντρου πασχαλινό καλάθι και λαμπάδα, δημιουργία των ίδιων.

Το καλάθι περιείχε πασχαλινά κουλούρια, κόκκινα αυγά που παρασκεύασαν οι ίδιοι οι ωφελούμενοι και ένα τσουρέκι, προσφορά της Πρόεδρου του Νομικού Προσώπου "Κέφαλος" και του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Το προσωπικό και οι ωφελούμενοι του ΚΗΦΗ Κερατέας σας εύχονται Καλή Ανάσταση!

Συνεχίζεται με επιτυχία το Εθελοντικό Πρόγραμμα Οδοντιατρικής Προληπτικής Αγωγής στα νήπια των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ».

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το Πρόγραμμα Πρόληψης Οδοντιατρικών Προβλημάτων και Εκμάθησης Στοματικής Υγιεινής, με μαζική συμμετοχή των περισσότερων οδοντιάτρων της Κερατέας.

Στις 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της χειρούργου οδοντιάτρου κ. Ρούλας Παναγιώτου στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κερατέας.

Ακολουθήθηκαν όλες οι σύγχρονες μέθοδοι παρουσίασης προκειμένου τα παιδιά να υιοθετήσουν θετικές συνήθειες οδοντιατρικής πρόληψης. Συγκεκριμένα, με προβολή βίντεο και εικόνων που επιμελήθηκε η οδοντίατρος, έδωσε στα παιδιά διατροφικές συμβουλές αλλά και συμβουλές για την αποφυγή τερηδόνας και ουλίτιδας. Ακόμη, με διαδραστικό τρόπο παρουσίασε στα νήπια τεχνικές βουρτσίσματος.

Η σειρά συναντήσεων θα ολοκληρωθεί στις 16 Μάϊου με την επίσκεψη του επόμενου οδοντιάτρου στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κερατέας.

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» και η Πρόεδρος κ. Δήμητρα Πάλλη ευχαριστούν για ακόμη μία φορά τους οδοντιάτρους για την εθελοντική συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα.

Προσφορά τσουρεκιών στους ωφελούμενους των δομών του ΝΠΔΔ ΚΕΦΑΛΟΣ Δήμου Λαυρεωτικής

Το Ν.Π.Δ.Δ «ΚΕΦΑΛΟΣ» στα πλαίσια των πασχαλινών εκδηλώσεων, διευρύνει φέτος μια παλιά του παράδοση μοιράζοντας τσουρέκια σε όλες τις δομές του. Συγκεκριμένα, θα προσφέρει τσουρέκια στους ωφελούμενους των δομών των Βρεφονηπιακών Σταθμών, των Κ.Α.Π.Η., του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Κ.Η.Φ.Η. του Δήμου Λαυρεωτικής.

Στους μικρούς μας φίλους των Σταθμών μας θα δοθούν επιπλέον σοκολατένια πασχαλινά ζωάκια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ «ΚΕΦΑΛΟΣ» και η Πρόεδρός του κ. Δήμητρα Πάλλη στέλνουν τις ευχές τους για «ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ» και εύχονται υγεία και χαρά σε όλους.

Συνεχίζεται μέχρι και το Σάββατο 31/3 η Πασχαλινή Εορταγορά του Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου

Η Πασχαλινή Εορταγορά του Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου του Δήμου Λαυρεωτικής ξεκίνησε την Δευτέρα 26 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 31 Μαρτίου.

Όπως κάθε χρόνο οι κυρίες της ομάδας χειροτεχνίας έφτιαξαν καλόγουστες Πασχαλινές δημιουργίες.

Στα πλαίσια της ανταλλαγής επισκέψεων μεταξύ των Κ.Α.Π.Η. και για την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ τους, το Κ.Α.Π.Η. της Κερατέας επισκέφθηκε την Πασχαλινή Εορταγορά της δομής του Λαυρίου.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

Σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα την αφηγηματική τέχνη του Παραμυθιού, συμμετείχε το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ

Σε κύκλο σεμιναρίων επιμόρφωσης συμμετείχε το εκπαιδευτικό προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ, συνολικής διάρκειας 24 ωρών με θέμα: «Τα μυστικά της τέχνης της αφήγησης, το παραμύθι, ένα παιδαγωγικό και θεραπευτικό εργαλείο αυτογνωσίας στη διδακτική πράξη».

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναριακού κύκλου, στο πλαίσιο πρακτικής εφαρμογής του γνωστικού υλικού, έλαβαν χώρα 8 παραστάσεις αφήγησης παραμυθιών με τη Ζωή Νικητάκη για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Λαυρεωτικής με τίτλο: «Ένα πουλάκι λαλεί παραμύθια να μας πει».

Μέσα από την παράσταση, οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να δουν στην πράξη διάφορες τεχνικές και μεθόδους αφήγησης των παραμυθιών με την χρήση μουσικών οργάνων, χειροποίητων παραμυθο-φιγούρων, την εισαγωγή διαλόγων, τις αλλαγές του χρωματισμού της φωνής στους παραμυθο-ήρωες, τον σωστό τονισμό της φωνής, την εκφραστικότητα, την απλότητα και αμεσότητα, τα κατάλληλα παραμύθια για τις μικρές ηλικίες, κλπ.

Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΕΦΑΛΟΣ κα Δήμητρα Πάλλη αναφερόμενη στην πρωτοπόρα δράση που εισήγαγε το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου δήλωσε τα εξής: «Tο παραμύθι και η ανάγνωσή του πρέπει να είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του καθημερινού μας προγράμματος με το παιδί.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό των Σταθμών μας, με άπλετη διάθεση για συνεχή επιμόρφωση και εξέλιξη μέσα από αυτό σεμινάριο μπόρεσε να δει την πρακτική εφαρμογή της αφηγηματικής τέχνης των παραμυθιών σε παιδιά, αλλά και να μελετήσει τον παρακινητικό τρόπο του ψυχοκινητικού παραμυθιού με την ενεργοποίηση της φαντασίας και τον κατευθυνόμενο αυτοσχεδιασμό. Το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ είναι αρωγός όλων των προσπαθειών και επιθυμιών επιμόρφωσης του Προσωπικού του όλων των ειδικοτήτων.»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθ. ΣΟΧ 1/2018 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ για την υλοποίηση της Δράσης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» «Περίοδος 2017-2018» ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Το Ν.Π.Δ.

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994 «Σύσταση ανεξάρτητης αρχής για την επιλογή προσωπικού και ρύθμιση θεμάτων διοίκησης» (ΦΕΚ 28/τ. Α΄/3-3-1994), όπως ισχύει, σε συνδυασμό με τις διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 25 του Ν. 4440/2016 (ΦΕΚ 224/τ.Α΄/2-12-2016).
2. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/7-6-2010), όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.
3. Τις διατάξεις του άρθρου ένατου του Ν. 4057/2012 «Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου» (ΦΕΚ 54/τ. Α΄/14-3-2012).
4. Τις διατάξεις του Ν. 4314/2014 «α) Για τη διαχείριση, τον έλεγχο και την εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, β) Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2012/17 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 13ης Ιουνίου 2012 (EE L 156/16.6.2012) στο Ελληνικό δίκαιο, τροποποίηση του Ν. 3419/2005 (Α 297) και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 265/τ. Α΄/23-12-2014).
5. Τις διατάξεις της παρ.5 του άρθρου 14 του Ν. 4403/2016 (ΦΕΚ 125/τ. Α΄/7-7-2016).
6. Την Κ.Υ.Α. υπ’ αριθμ. 17/οικ.321/ΕΥΣΕΚΤ/55417 «Σύστημα Διαχείρισης, Αξιολόγησης, Παρακολούθησης και Ελέγχου - Διαδικασία Εφαρμογής της Δράσης “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” έτους 2017-2018, συγχρηματοδοτούμενης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020» (ΦΕΚ 1719/τ.Β΄/18-5-2017), όπως ισχύει.
7. Την υπ' αριθ. 35/27-03-2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής, με 3οθέμα: «Προσδιορισμός θέσεων και καθορισμός ειδικοτήτων από το Διοικητικό Συμβούλιο του προσωπικού, που θα απασχοληθεί στις δομές του Ν.Π.Δ.Δ. ‘‘ΚΕΦΑΛΟΣ’’ του Δήμου Λαυρεωτικής».
8. Την υπ’ αριθ. πρωτ. 4359/5-5-2017 Ανακοίνωση – Πρόσκληση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε. για την κατάρτιση ενδεικτικού και μη εξαντλητικού καταλόγου Φορέων/Δομών στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» έτους 2017-2018.
9. Τον Ενδεικτικό και μη εξαντλητικό κατάλογο Φορέων ανά Δήμο, που εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» Έτους 2017-2018, κατόπιν της υπ’ αριθ. 4359/5-5-2017 Ανακοίνωσης– Πρόσκλησης της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), για το Δήμο Δομής: Δήμος Λαυρεωτικής, Φορέας: Ν.Π.Δ.Δ. ‘‘ΚΕΦΑΛΟΣ’’ Δήμου Λαυρεωτικής, Νομός: Αττικής, Περιφέρεια: Αττικής.
10. Την υπ’ αριθ. πρωτ. 5122/23-5-2017 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε., για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» Έτους 2017-2018, προς τους Ωφελούμενους της εν λόγω Δράσης.
11. Την υπ’ αριθμ. πρωτ. 2084/03-07-2017 απόφαση (ΑΔΑ:7ΓΜ57Λ7-ΕΚ3) του Περιφερειάρχη Αττικής με θέμα: «Ένταξη της Πράξης ‘‘ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018’’ με κωδικό ΟΠΣ 5008897 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020».
12. Την υπ’ αρ. πρωτ. 12829/03-07-2017 απόφαση (ΑΔΑ:6ΡΞ4465ΧΙ8-ΘΔΗ) του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για την ένταξη της Πράξης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2017 – 2018» με κωδικό ΟΠΣ 5007969 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».
13. Τον οριστικό πίνακα ωφελουμένων (κατά αύξουσα σειρά κωδικού) ανά δήμο αιτούσας, κατόπιν της υπ’ αριθ. 5122/23-5-2017 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε., προς τους Ωφελούμενους, για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» περιόδου 2017-2018, για το Δήμο Λαυρεωτικής.
14. Την υπ' αριθ. 102/31-07-2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής, με 5οθέμα: «Λήψη απόφασης για έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση ΙΔΟΧ, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος ‘‘Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής’’».
15. Την υπ’ αριθμ. πρωτ. 81211/29151/16-10-2017 απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής περί ελέγχου νομιμότητας της υπ΄αριθμ. 102/2017 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ ΚΕΦΑΛΟΣ Δήμου Λαυρεωτικής.
16. Τη σύσταση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου στο Δήμο Λαυρεωτικής με όνομα «ΚΕΦΑΛΟΣ», (ΦΕΚ 895/τ.Β΄/23-03-2012).
17. Τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΦΕΚ 609/τ.Β΄/15-03-2013) του ΝΠΔΔ ‘‘ΚΕΦΑΛΟΣ’’ και την τροποποίηση αυτού (ΦΕΚ 588/τ΄Β΄/24.02.2017).
18. Την υπ’ αριθ. 43/10.01.2018 βεβαίωση του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής, περί ύπαρξης πιστώσεων για την κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας του υπό πρόσληψη προσωπικού της παρούσας ανακοίνωσης.

Ανακοινώνει

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενός (1) ατόμου για την υλοποίηση της δράσης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» Περίοδος 2017-2018, του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής, που εδρεύει στην Κερατέα και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθ. ΣΟΧ 1/2018 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ για την υλοποίηση της Δράσης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» «Περίοδος 2017-2018» ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Το Ν.Π.Δ.

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η έναρξη ή συνέχιση της σύμβασης συναρτάται με την προϋπόθεση ότι ο φορέας/δομή θα παρέχει υπηρεσίες σε κατόχους «Αξία τοποθέτησης» (voucher), σύμφωνα με τους εν γένει κανόνες του θεσμικού πλαισίου που τον/την διέπει, για την υλοποίηση της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για το Σχολικό Έτος 2017-2018».

**Ο επιλεγείς της ειδικότητας ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ (κωδ. θέσης 101) οφείλει να προσκομίσει κατά την πρόσληψη στον Φορέα πιστοποιητικό υγείας σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. Υ1α/Γ.Π.οικ76785 (ΦΕΚ 3758/τ.Β΄/25-10-2017 Υπουργική Απόφαση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθ. ΣΟΧ 1/2018 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ για την υλοποίηση της Δράσης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» «Περίοδος 2017-2018» ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Το Ν.Π.Δ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθ. ΣΟΧ 1/2018 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ για την υλοποίηση της Δράσης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» «Περίοδος 2017-2018» ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Το Ν.Π.Δ.

Οι τρόποι υπολογισμού της εμπειρίας περιγράφονται αναλυτικά στο «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» (βλ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ I., ενότητα Ε., υποενότητα «ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ»).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β), των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ενότητα «ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ» του Κεφαλαίου ΙΙ του ανωτέρω Παραρτήματος, εκτός από την Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986 που αναφέρεται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ II, «ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ», στοιχείο 2. του Παραρτήματος αυτού.

Κατά τα λοιπά ισχύουν τα οριζόμενα στο «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: Δημοσίευση της ανακοίνωσης

Περίληψη της παρούσας ανακοίνωσης, η οποία πρέπει να περιέχει υποχρεωτικά τα όρια ηλικίας και όλα τα στοιχεία της παρ. 8 του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994 (όπως ισχύει), να δημοσιευθεί σε δύο (2) ημερήσιες ή εβδομαδιαίες τοπικές εφημερίδες του νομού Αττικής, εφόσον εκδίδονται. Σε περίπτωση που εκδίδεται μία εφημερίδα (ημερήσια ή εβδομαδιαία) η δημοσίευση θα γίνει στην εφημερίδα αυτή δύο (2) φορές.

Ανάρτηση ολόκληρης της ανακοίνωσης μαζί με το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» με σήμανση έκδοσης «30.3.2017 να γίνει στο κατάστημα της υπηρεσίας μας, στα παραρτήματα αυτής και στο χώρο των ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του Δήμου Λαυρεωτικής, στον οποίο εδρεύει η υπηρεσία. Θα συνταχθεί και σχετικό πρακτικό ανάρτησης στο φορέα (σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994 όπως ισχύει), το οποίο θα αποσταλεί αυθημερόν στο ΑΣΕΠ είτε στο e-mail: sox@asep.gr είτε στο fax: 210 6467728 ή 213 1319188.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό εντυπο ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμου Λαυρεωτικής, Λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου αρ.37, Κερατέα, Τ.Κ.19001, υπόψιν κ. Ε. Αγγελή (τηλ. επικοινωνίας: 2299320237).

Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας, στα παραρτήματα αυτής και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του Δήμου Λαυρεωτικής, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και εάν αυτή είναι, κατά νόμο, εξαιρετέα (δημόσια αργία ή μη εργάσιμη), τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία μας στην ανωτέρω διεύθυνση· β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Πολίτες à Έντυπα – Διαδικασίες à Διαγωνισμών Φορέων à Ορ. Χρόνου ΣΟΧ γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ' όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι à Ανεξάρτητες και άλλες αρχές à ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Πολίτες à Έντυπα – Διαδικασίες à Διαγωνισμών Φορέων à Ορ. Χρόνου ΣΟΧ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ: Κατάταξη υποψηφίων

Αφού η υπηρεσία μας επεξεργαστεί τις αιτήσεις των υποψηφίων, τους κατατάσσει βάσει των κριτηρίων του νόμου (όπως αναλυτικά αναφέρονται στο Παράρτημα της ανακοίνωσης). Η κατάταξη των υποψηφίων, βάσει της οποίας θα γίνει η τελική επιλογή για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, πραγματοποιείται ως εξής:

1. Προηγούνται στην κατάταξη οι υποψήφιοι που διαθέτουν τα κύρια προσόντα της ειδικότητας και ακολουθούν οι έχοντες τα επικουρικά (Α΄, Β΄ επικουρίας κ.ο.κ.).
2. Η κατάταξη μεταξύ των υποψηφίων που έχουν τα ίδια προσόντα (κύρια ή επικουρικά) γίνεται κατά φθίνουσα σειρά με βάση τη συνολική βαθμολογία που συγκεντρώνουν από τα βαθμολογούμενα κριτήρια κατάταξης (χρόνος ανεργίας, πολυτεκνική ιδιότητα, τριτεκνική ιδιότητα, αριθμός ανήλικων τέκνων, μονογονεϊκή ιδιότητα, βαθμός τίτλου σπουδών, εμπειρία, αναπηρία υποψηφίου, αναπηρία συγγενικού ατόμου).
3. Στην περίπτωση ισοβαθμίας υποψηφίων στη συνολική βαθμολογία προηγείται αυτός που έχει τις περισσότερες μονάδες στο πρώτο βαθμολογούμενο κριτήριο (χρόνος ανεργίας) και, αν αυτές συμπίπτουν, αυτός που έχει τις περισσότερες μονάδες στο δεύτερο κριτήριο (αριθμός τέκνων πολύτεκνης οικογένειας) και ούτω καθεξής. Αν εξαντληθούν όλα τα κριτήρια, η σειρά μεταξύ των υποψηφίων καθορίζεται με δημόσια κλήρωση.

Τα κωλύματα της οκτάμηνης απασχόλησης και του Π.Δ. 164/2004 ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ στην περίπτωση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση Προγραμμάτων ή Έργων της παρ. 3 του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ: Ανάρτηση πινάκων και υποβολή ενστάσεων

Μετά την κατάρτιση των πινάκων, η υπηρεσία μας θα αναρτήσει, το αργότερο μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, τους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων στα καταστήματα της υπηρεσίας μας, τους οποίους πρέπει να αποστείλει άμεσα για έλεγχο στο ΑΣΕΠ, ενώ θα συνταχθεί και σχετικό πρακτικό ανάρτησης (σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 11 του Ν. 2190/1994 όπως ισχύει) το οποίο θα υπογραφεί από δύο (2) υπαλλήλους της υπηρεσίας. Το πρακτικό αυτό θα αποσταλεί αυθημερόν στο ΑΣΕΠ είτε στο e-mail: sox@asep.gr είτε στο fax: 210 6467728 ή 213 1319188.

Κατά των πινάκων αυτών, επιτρέπεται στους ενδιαφερόμενους η άσκηση ένστασης, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερών (υπολογιζόμενες ημερολογιακά), η οποία αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησής τους. Η ένσταση κατατίθεται ή αποστέλλεται με συστημένη επιστολή απευθείας στο ΑΣΕΠ (Πουλίου 6 Αθήνα, Τ.Θ. 14307, Τ.Κ. 11510) και, για να εξεταστεί, πρέπει να συνοδεύεται από αποδεικτικό καταβολής παραβόλου είκοσι ευρώ (20 €), που έχει εκδοθεί είτε μέσω της εφαρμογής του ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο), βλ. λογότυπο «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ» στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr), είτε από Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.). Ο υποψήφιος πρέπει να αναγράψει τον κωδικό/αριθμό του παραβόλου στην ένσταση και να καταβάλει το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παραβόλου μέχρι τη λήξη προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων. Σε περίπτωση που η υποβληθείσα ένσταση γίνει δεκτή, το καταβληθέν ποσό επιστρέφεται στον ενιστάμενο.

Η υπηρεσία οφείλει να αποστείλει στο ΑΣΕΠ εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών φωτοαντίγραφα των αιτήσεων και των δικαιολογητικών των υποψηφίων που έχουν υποβάλει ένσταση κατά των πινάκων κατάταξης.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ: Πρόσληψη

Η υπηρεσία προσλαμβάνει το προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου από την υπογραφή της σύμβασης, μετά την κατάρτιση των πινάκων κατάταξης των υποψηφίων. Τυχόν αναμόρφωση των πινάκων βάσει αυτεπάγγελτου ή κατ΄ ένσταση ελέγχου του ΑΣΕΠ που συνεπάγεται ανακατάταξη των υποψηφίων, εκτελείται υποχρεωτικά από το φορέα, ενώ απολύονται οι υποψήφιοι που δεν δικαιούνται πρόσληψης βάσει της νέας κατάταξης. Οι απολυόμενοι λαμβάνουν τις αποδοχές που προβλέπονται για την απασχόλησή τους έως την ημέρα της απόλυσης, χωρίς οποιαδήποτε αποζημίωση από την αιτία αυτή.

Προσληφθέντες οι οποίοι αποχωρούν πριν από τη λήξη της σύμβασής τους, αντικαθίστανται με άλλους από τους εγγεγραμμένους και διαθέσιμους στον πίνακα της οικείας ειδικότητας, κατά τη σειρά εγγραφής τους σε αυτόν.

Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι που προσλαμβάνονται είτε κατόπιν αναμόρφωσης των πινάκων από το ΑΣΕΠ είτε λόγω αντικατάστασης αποχωρούντων υποψηφίων, απασχολούνται για το υπολειπόμενο, κατά περίπτωση, χρονικό διάστημα και μέχρι συμπληρώσεως της εγκεκριμένης διάρκειας της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου.

ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ της παρούσας ανακοίνωσης αποτελεί και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» με σήμανση έκδοσης «30.03.2017», το οποίο περιλαμβάνει: i) οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης με κωδικό εντυπο ασεπ ΣΟΧ.6, σε συνδυασμό με επισημάνσεις σχετικά με τα προσόντα και τα βαθμολογούμενα κριτήρια κατάταξης των υποψηφίων σύμφωνα με τις ισχύουσες κανονιστικές ρυθμίσεις· και ii) τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έγκυρη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Παράρτημα αυτό, μέσω του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα μέσω της ίδιας διαδρομής που ακολουθείται και για την αναζήτηση του εντύπου της αίτησης δηλαδή: Κεντρική σελίδα à Πολίτες à Έντυπα – Διαδικασίες à Διαγωνισμών φορέων à Ορ. Χρόνου ΣΟΧ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 1.2018 ΑΣΕΠ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΟΧ 30-3-2017

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΟΧ 6

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου οι Παιδικοί Σταθμοί του Ν.Π.Δ.Δ «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής θα παραμείνουν κλειστοί λόγω συμμετοχής του προσωπικού στην απεργία της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α

Γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη οι ωφελούμενοι του Κ.Η.Φ.Η. του Δήμου Λαυρεωτικής!

Μια έκπληξη επεφύλασσε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» στους ωφελούμενούς του. Σήμερα Πέμπτη 8/2/2018 οι υπάλληλοι του Κ.Η.Φ.Η. οργάνωσαν το παραδοσιακό τσίκνισμα στις εγκαταστάσεις της δομής, έχοντας προμηθευτεί τα παραδοσιακά κρέατα από το ψητοπωλείο «Γεύσεις Κρεάτων» του κύριου Γ. Πολύζου, ο οποίος έκανε ευγενική χορηγία τα συμπληρωματικά εδέσματα για το τραπέζι. Οι ωφελούμενοι συγκεντρώθηκαν στο χώρο του Κ.Η.Φ.Η., όπου έφαγαν, χόρεψαν και τραγούδησαν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ κα. Δήμητρα Πάλλη και η Διευθύντρια του Νομικού Προσώπου κα. Βούλα Παναγούλα . Η Πρόεδρος κυρία Δήμητρα Πάλλη δήλωσε ότι: «Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική κίνηση, καθώς οι ωφελούμενοι του ΚΗΦΗ αποτελούν μια κοινωνική ομάδα με ανάγκες και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Έτσι, ο σημερινός εορτασμός της εθιμοτυπικής παράδοσης της Τσικνοπέμπτης, αποτελεί για αυτούς μία εξαιρετική ευκαιρία για διασκέδαση! Με αρχή τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης ξεκινά μια σειρά κοινωνικών εκδηλώσεων και εκδρομών για τα μέλη του Κ.Η.Φ.Η. με στόχο την ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών σε συνανθρώπους μας, οι οποίοι αδημονούν για κοινωνική συναναστροφή και ψυχαγωγία»

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις κοπής πίτας των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Λαυρεωτικής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις κοπής πίτας στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Λαυρεωτικής, με περισσότερα από 300 μέλη σε κάθε Κ.Α.Π.Η. να δίνουν το παρόν.

Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέφαλος» κα. Δήμητρα Πάλλη στην ομιλία της εκτός από τις ευχές της σε όλα τα μέλη και τις οικογένειές τους, ανέφερε τα εξής: « […] Μας ενδιαφέρει τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι πολίτες-ωφελούμενοι, να βρίσκονται σε ένα περιβάλλον ασφαλές, καλαίσθητο και δημιουργικό. Στο σημείο αυτό θέλω να πω, πως το Νομικό μας Πρόσωπο κινούμενο στο παραπάνω πλαίσιο, έχει τις πιο καλοσυντηρημένες υποδομές[…]Όλοι έχουμε ανάγκη σε δύσκολες εποχές όπως σήμερα να είμαστε μέλη κοινωνικών ομάδων, οι οποίες λειτουργούν υποστηρικτικά στις ανάγκες των μελών τους και φροντίζουν για την συνεχή ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ τους.Με οργάνωση εκδηλώσεων επιστημονικού ενδιαφέροντος , γευμάτων αγάπης προς άπορους συμπολίτες μας , με θεατρικές εκδηλώσεις, καλλιτεχνικές δραστηριότητες και εκδρομές το 2018 προβλέπετε μια χρονιά ελπιδοφόρα. Αυτή τη χρονιά έχοντας δώσει τον καλύτερο εαυτό μας καταλήξαμε πως το λιγότερο που μπορούμε ακόμη να κάνουμε για τα μέλη μας είναι η καθιέρωση της ημέρας Τρίτη και Σαββάτου στο ΚΑΠΗ, ως μέρα δωρεάν καφέ ή αναψυκτικού . Όλα αυτά όμως θα ήταν ανέφικτα αν δεν είναι είχαμε δημιουργήσει μια ομάδα με συνοχή από αγαπητούς συνεργάτες οι οποίοι εργάζονται συστηματικά για το να υπάρχει σημαντικό παραγόμενο έργο και όφελος στους συμπολίτες μας.

Για έναν πιο σύγχρονο αλληλέγγυο δήμο.»

Η Πρόεδρος συνεχάρη το προσωπικό, αλλά και τα μέλη για την ζωντάνια τους και την προθυμία με την οποία συμμετέχουν στις δράσεις . Ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, ενώ οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν τις χορωδίες των Κ.Α.Π.Η. που ακολούθησαν των ομιλιών.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με κέρασμα που προσέφερε το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» με αλμυρά εδέσματα και βασιλόπιτα.