ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δράσεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Λαυρεωτικής από το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ»

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής αποτελούν χώρο αγωγής, φροντίδας και ασφαλούς διαμονής για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, της σύγχρονης αγωγής και σεβασμού παιδιού και οικογένειας, το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα πληθώρα δράσεων και εκδηλώσεων.

Η διοίκηση του Νομικού Προσώπου προέβη σε όλες τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης των κτιρίων των δομών όπως των συστημάτων πυρασφάλειας, ψύξης - θέρμανσης, καυστήρων κ.λ.π, ώστε να τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας τους.

Παράλληλα, έγιναν εργασίες ελαιοχρωματισμού του εσωτερικού χώρου του κτιρίου του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Λαυρίου, προμήθεια επίπλων –ντουλαπιών για την καλύτερη οργάνωση του σταθμού, αλλά και αλλαγή όλων των παλαιών στρωμάτων των νηπίων με ταυτόχρονη προμήθεια νέων κλινοσκεπασμάτων. Για τον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Λαυρίου πραγματοποιήθηκε προμήθεια κλιματιστικών μονάδων.

Με στόχο να καλλιεργηθεί στα παιδιά η φιλαναγνωσία και την μάθηση οι βιβλιοθήκες εμπλουτίστηκαν με νέα εκπαιδευτικά βιβλία και παραμύθια, παιχνίδια και εκπαιδευτικό υλικό, ώστε να ενισχυθεί το πολύτιμο έργο των παιδαγωγών, ενώ τοποθετήθηκε μαλακό δάπεδο στην αίθουσα γυμναστικής. Για την καλύτερη υγιεινή των νηπίων αγοράστηκαν στεγνωτήρες χεριών, αλλά και νέος εξοπλισμός κουζίνας.

Για το προσωπικό έγινε αγορά απαραίτητων ειδών ένδυσης (στολές εργασίας, υποδήματα, ποδιές) παράλληλα με κριτήριο την επαρκή και συνεχή κατάρτιση του παιδαγωγικού προσωπικού πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια με θέμα «Τα μυστικά της τέχνης της αφήγησης, το παραμύθι» και ολοκληρώθηκε - στο πλαίσιο της πρακτικής εφαρμογής του σεμιναρίου - με παραστάσεις αφηγήσεις παραμυθιών στα τμήματα των παιδικών σταθμών του Ν.Π.Δ.Δ)

Τέλος, η χρονιά έκλεισε με τον πιο ευχάριστο τρόπο με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά μας, με παραστάσεις κουκλοθέατρου και όμορφα δώρα για τα νήπια!

Συνεχίζεται και φέτος το εθελοντικό πρόγραμμα Οδοντιατρικής Προληπτικής Αγωγής στα νήπια του Δήμου Λαυρεωτικής από το Ν.Π.Δ.Δ «ΚΕΦΑΛΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται και φέτος, σχολικό έτος 2017-2018, οι επισκέψεις των εθελοντών οδοντιάτρων στα πλαίσια του Προγράμματος Πρόληψης Οδοντιατρικών Προβλημάτων και Εκμάθησης Στοματικής Υγιεινής. Την πρώτη από μία σειρά επισκέψεων πραγματοποίησε στις 17 Ιανουαρίου η οδοντίατρος κα. Ελένη Ποταμιάνου-Αντωνίου στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Κερατέας.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα ακολουθεί ένα τρίπτυχο ανάλυσης του φάσματος της προληπτικής ιατρικής, όπου στο 1ο μέρος δίνονται διατροφικές συμβουλές για την προστασία των νεογιλών δοντιών, στο 2ο μέρος παρουσιάζονται με διαδραστικό τρόπο μέθοδοι βουρτσίσματος και στο 3ο μέρος γίνεται μία επίδειξη της τεχνικής βουρτσίσματος σε κάθε νήπιο ξεχωριστά με βούρτσες και οδοντόκρεμες που έχει προμηθεύσει το Νομικό Πρόσωπο τα νήπια, για την καλύτερη εμπέδωση των παραπάνω. Το Πρόγραμμα στοχεύει στην αποφυγή εμφάνιση τερηδόνας καταρχάς στα νεογιλά και στη συνέχεια στα μόνιμα δόντια, καθώς και την αποφυγή εμφάνισης ουλίτιδας.

Το ετήσιο αυτό Πρόγραμμα, το οποίο συνεχίζεται με συνέπεια για 4η χρονιά υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου, είναι κυλιόμενο και στηρίζεται στη συμμετοχή των περισσότερων οδοντιάτρων του Δήμου μας.

Η επόμενη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου με την κα. Ρούλα Παναγιώτου και την κα. Γεωργία Πέτση, ενώ η σειρά συναντήσεων θα ολοκληρωθεί στις 16 Μαΐου με τον κο. Στέφανο Καλαϊτζή.

Το Ν.Π.Δ.Δ «ΚΕΦΑΛΟΣ» και η Πρόεδρος κα. Δήμητρα Πάλλη ευχαριστούν τους οδοντιάτρους για την εθελοντική τους συμμετοχή στο Πρόγραμμα.

Με μεγάλη επιτυχία το ΚΑΠΗ Λαυρίου παρακολούθησε την θεατρική παράσταση «Ψέμα στο Ψέμα».

Το ΚΑΠΗ Λαυρίου απόλαυσε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου την θεατρική παράσταση «Ψέμα στο Ψέμα», με τους Παύλο Χαϊκάλη και Πέτρο Φιλιππίδη στο θέατρο Μουσούρη.

Το Ν.Π.Δ.Δ «ΚΕΦΑΛΟΣ» και η Πρόεδρος κα. Δήμητρα Πάλλη οργάνωσαν και χρηματοδότησαν εξ’ ολοκλήρου τη μεταφορά των μελών του ΚΑΠΗ μας και εξασφάλισαν θέσεις μειωμένης τιμής για αυτά.

Λειτουργία για πρώτη φορά τμήματος Βρεφών στο Δήμου Λαυρεωτικής από το ΝΠΔΔ ΚΕΦΑΛΟΣ

Σε σύσκεψη με Δημάρχους στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς μαζί με την Πρόεδρο του ΝΠΔΔ ΚΕΦΑΛΟΣ Δήμητρα Πάλλη, έπειτα από πρόσκληση της Αν.Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου, σχετικά με την ένταξη του Δήμου μας σε πρόγραμμα επιδότησης για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μας.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής μέσω του ΝΠΔΔ ΚΕΦΑΛΟΣ, θα επιχορηγηθεί με το ποσό των 50.000€ για την προμήθεια εξοπλισμού, για την ίδρυση και λειτουργία τμήματος 14 Βρεφών (κάτω των 2,5 ετών). Ως φορέας διαχείρισης ορίζεται η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), η οποία αναμένεται να εκδώσει τη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Στόχος του Δήμου και του Νομικού Προσώπου είναι να ακολουθηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου το νέο τμήμα να λειτουργήσει μαζί με τις ήδη υπάρχουσες 220 θέσεις νηπίων των Βρεφονηπιακών μας Σταθμών με τη νέα σχολική χρονιά.

Τέλος, για τη λειτουργία του τμήματος Βρεφών θα προκηρυχθούν επτά (7) νέες θέσεις εργασίας στο Δήμο μας, οι οποίες θα επιχορηγηθούν από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση επαγγελματικής με οικογενειακή ζωή».

Το Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου στον Παιδικό Σταθμό Λαυρίου

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα του Ν.Π.Δ.Δ. Κέφαλος του Δήμου Λαυρεωτικής «Ο παππούς και η γιαγιά στον Παιδικό» . Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία ξεκίνησε πέρυσι από την Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Κέφαλος κα. Δήμητρα Πάλλη, έχει σκοπό να φέρει πιο κοντά τις δύο ηλικίες των δομών του Νομικού Προσώπου, με αμοιβαίο όφελος τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγάλους.

Τα μέλη του ΚΑΠΗ Λαυρίου αυτή τη φορά επισκέφθηκαν τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Λαυρίου, έχοντας ετοιμάσει μια γιορτινή παράσταση για τους μικρούς μας φίλους. Το σκετσάκι που παρουσίασαν είχε τίτλο «Η διάσωση του Άη Βασίλη» και ενθουσίασε τους μικρούς θεατές, οι οποίοι συμμετείχαν με διαδραστικό τρόπο καθ’ όλη την διάρκεια της παράστασης, τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και στο τέλος πήραν τα δώρα τους από τον Άγιο Βασίλη.

Η δεκτικότητα των μικρών μας φίλων και η ζεστασιά με την οποία υποδέχτηκαν τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. ήταν συγκινητική. Οι δύο ηλικιακές ομάδες σύντομα έγιναν μια, ενώνοντας τις φωνές τους στα παιδικά τραγούδια και παρακολουθώντας με προσήλωση τη χριστουγεννιάτικη ιστορία.

Η ευεργετική αλληλεπίδραση των γενεών είναι αδιαμφισβήτητη, αφού η Τρίτη Ηλικία ανατροφοδοτείται με ενέργεια και δημιουργικότητα, ενώ τα νήπια συλλέγουν εμπειρία και γνώσεις ως προς το νόημα του κύκλου της ζωής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 2/2017 ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ ΚΕΦΑΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994 «Σύσταση ανεξάρτητης αρχής για την επιλογή προσωπικού και ρύθμιση θεμάτων διοίκησης» (ΦΕΚ 28/τ.Α’/3-3-1994), όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, σε συνδυασμό με τις διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 25 του Ν. 4440/2016 (ΦΕΚ 224 Α).
2. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/τ.Α’/7-6-2010), όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.
3. Τις διατάξεις του άρθρου ένατου του Ν. 4057/2012 «Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου» (ΦΕΚ 54/τ.Α’/14-3-2012).
4. Τις διατάξεις του άρθρου 20 «Αποκλειστική προθεσμία για τη σύναψη συμβάσεων εκτάκτου προσωπικού» του Ν. 4305/2014 (ΦΕΚ 237/τ.Α’/31-10-2014).
5. Την υπ΄ αριθμ. 36/27-3-2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμου Λαυρεωτικής, με θέμα: «Λήψη απόφασης για τον προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, του Ν.Π.Δ.Δ. “ΚΕΦΑΛΟΣ” του Δήμου Λαυρεωτικής».
6. Το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 28198/10504/03.05.2017 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με θέμα: «Εισηγητική έκθεση για πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο ΝΠΔΔ «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμου Λαυρεωτικής, (η προκαλούμενη δαπάνη θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Φορέα)», προς το Υπουργείο Εσωτερικών.
7. Την υπ' αριθμ. πρωτ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./109/20015/01.08.2017 Εγκριτική Απόφαση της Επιτροπής της παρ. 1 του άρθρου 2 της ΠΥΣ: 33/2006 (Αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα, ΦΕΚ 280 Α΄), όπως ισχύει.
8. Το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 14614/04.08.2017 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα: «Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με κάλυψη της δαπάνης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους», προς το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμου Λαυρεωτικής.
9. Την υπ΄ αριθμ. 115/20-9-2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμου Λαυρεωτικής, περί καθορισμού των ειδικοτήτων για την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
10. Τη σύσταση του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» στο Δήμο Λαυρεωτικής, (ΦΕΚ 895/τ.Β’/23-3-2012).
11. Τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΦΕΚ 609/τ.Β’/15-3-2013) του ΝΠΔΔ, όπως τροποποιήθηκε (ΦΕΚ 588/τ.Β’/24.02.2017) και την υπ’ αριθμ. πρωτ. 2654/07-12-2017 βεβαίωση της Προέδρου αυτού περί κενών θέσεων.
12. Τις υπ’ αριθμ. πρωτ. 441/27.03.2017 και 2798/29-12-2017 βεβαιώσεις της Οικονομικής υπηρεσίας του ΝΠΔΔ περί ύπαρξης πιστώσεων για την κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας του υπό πρόσληψη προσωπικού της εν λόγω ανακοίνωσης.

Ανακοινώνει

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμου Λαυρεωτικής, που εδρεύει στην Κερατέα, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 2/2017 ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ ΚΕΦΑΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σύμφωνα με το άρθρο 20 «Αποκλειστική προθεσμία για τη σύναψη συμβάσεων εκτάκτου προσωπικού» του Ν. 4305/2014 (ΦΕΚ 237/τ.Α΄/30-10-2014) η πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συντελείται υποχρεωτικά εντός αποκλειστικής προθεσμίας έξι (6) μηνών από την έκδοση της εγκριτικής απόφασης της Επιτροπής της παρ. 1 του άρθρου 2 της ΠΥΣ: 33/2006. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής οι συμβάσεις δεν επιτρέπεται να συναφθούν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 2/2017 ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ ΚΕΦΑΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ
Η σειρά κατάταξης μεταξύ των υποψηφίων καθορίζεται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 2/2017 ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ ΚΕΦΑΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΕΜΠΕΙΡΙΑ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΥΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 2/2017 ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ ΚΕΦΑΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Οι τρόποι υπολογισμού της εμπειρίας περιγράφονται αναλυτικά στο «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» (βλ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ I., ενότητα Ε., υποενότητα «ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ»).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β), των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ενότητα «ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ» του Κεφαλαίου ΙΙ του ανωτέρω Παραρτήματος.

Κατά τα λοιπά ισχύουν τα οριζόμενα στο «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 2/2017 ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ ΚΕΦΑΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: Δημοσίευση της ανακοίνωσης

Περίληψη της παρούσας ανακοίνωσης, η οποία πρέπει να περιέχει υποχρεωτικά τα όρια ηλικίας και όλα τα στοιχεία του άρθρου 21 παρ. 8 του Ν. 2190/1994 (όπως ισχύει), να δημοσιευθεί σε δύο (2) ημερήσιες ή εβδομαδιαίες τοπικές εφημερίδες του νομού Αττικής, εφόσον εκδίδονται. Σε περίπτωση που εκδίδεται μία εφημερίδα (ημερήσια ή εβδομαδιαία) η δημοσίευση θα γίνει στην εφημερίδα αυτή δύο (2) φορές.

Ανάρτηση ολόκληρης της ανακοίνωσης μαζί με το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» με σήμανση έκδοσης «30.03.2017» να γίνει στο κατάστημα της υπηρεσίας μας, στα παραρτήματα αυτής και στο χώρο των ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του Δήμου Λαυρεωτικής, στον οποίο εδρεύει η υπηρεσία. Θα συνταχθεί και σχετικό πρακτικό ανάρτησης στο φορέα (σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 9 του Ν. 2190/1994 όπως ισχύει), το οποίο θα αποσταλεί αυθημερόν στο ΑΣΕΠ είτε στο e-mail: sox@asep.gr είτε στο fax: 210 6467728 ή 213 1319188.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό εντυπο ασεπ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Ν.Π.Δ.Δ «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμου Λαυρεωτικής, Λεωφόρος Αθηνών - Σουνίου 37, Κερατέα, Τ.Κ. 19001, υπ’ όψιν κυρίας Αγγελή Ε. (τηλ. επικοινωνίας 2299320217, 2299320236).

Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας, στα παραρτήματα αυτής και στο χώρο των ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του Δήμου Λαυρεωτικής, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και εάν αυτή είναι, κατά νόμο, εξαιρετέα (δημόσια αργία) ή μη εργάσιμη, τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία μας στην ανωτέρω διεύθυνση· β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Πολίτες à Έντυπα – Διαδικασίες à Διαγωνισμών Φορέων à Ορ. Χρόνου ΣΟΧ γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ' όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι à Ανεξάρτητες και άλλες αρχές à ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Πολίτες à Έντυπα – Διαδικασίες à Διαγωνισμών Φορέων à Ορ. Χρόνου ΣΟΧ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ: Κατάταξη υποψηφίων

Αφού η υπηρεσία μας επεξεργαστεί τις αιτήσεις των υποψηφίων, τους κατατάσσει βάσει των κριτηρίων του νόμου (όπως αναλυτικά αναφέρονται στο Παράρτημα της ανακοίνωσης). Η κατάταξη των υποψηφίων, βάσει της οποίας θα γίνει η τελική επιλογή για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, πραγματοποιείται ως εξής:

1. Προηγούνται στην κατάταξη οι υποψήφιοι που διαθέτουν τα κύρια προσόντα της ειδικότητας και ακολουθούν οι έχοντες τα επικουρικά (Α΄, Β΄ επικουρίας κ.ο.κ.).
2. Η κατάταξη μεταξύ των υποψηφίων που έχουν τα ίδια προσόντα (κύρια ή επικουρικά) γίνεται κατά φθίνουσα σειρά με βάση τη συνολική βαθμολογία που συγκεντρώνουν από τα βαθμολογούμενα κριτήρια κατάταξης (χρόνος ανεργίας, πολυτεκνική ιδιότητα, τριτεκνική ιδιότητα, αριθμός ανήλικων τέκνων, μονογονεϊκή ιδιότητα, βαθμός τίτλου σπουδών, εμπειρία, αναπηρία υποψηφίου, αναπηρία συγγενικού ατόμου).
3. Στην περίπτωση ισοβαθμίας υποψηφίων στη συνολική βαθμολογία προηγείται αυτός που έχει τις περισσότερες μονάδες στο πρώτο βαθμολογούμενο κριτήριο (χρόνος ανεργίας) και, αν αυτές συμπίπτουν, αυτός που έχει τις περισσότερες μονάδες στο δεύτερο κριτήριο (αριθμός τέκνων πολύτεκνης οικογένειας) και ούτω καθεξής. Αν εξαντληθούν όλα τα κριτήρια, η σειρά μεταξύ των υποψηφίων καθορίζεται με δημόσια κλήρωση.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ: Ανάρτηση πινάκων και υποβολή ενστάσεων

Μετά την κατάρτιση των πινάκων, η υπηρεσία μας θα αναρτήσει, το αργότερο μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, τους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων στα καταστήματα των γραφείων μας, τους οποίους πρέπει να αποστείλει άμεσα για έλεγχο στο ΑΣΕΠ, ενώ θα συνταχθεί και σχετικό πρακτικό ανάρτησης (σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 11 του Ν. 2190/1994 όπως ισχύει) το οποίο θα υπογραφεί από δύο (2) υπαλλήλους της υπηρεσίας. Το πρακτικό αυτό θα αποσταλεί αυθημερόν στο ΑΣΕΠ είτε στο e-mail: sox@asep.gr είτε στο fax: 210 6467728 ή 213 1319188.

Κατά των πινάκων αυτών, επιτρέπεται στους ενδιαφερόμενους η άσκηση ένστασης, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερών (υπολογιζόμενες ημερολογιακά), η οποία αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησής τους. Η ένσταση κατατίθεται ή αποστέλλεται με συστημένη επιστολή απευθείας στο ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα, Τ.Θ. 14307, Τ.Κ. 11510) και, για να εξεταστεί, πρέπει να συνοδεύεται από αποδεικτικό καταβολής παραβόλου είκοσι ευρώ (20 €), που έχει εκδοθεί είτε μέσω της εφαρμογής του ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο), βλ. λογότυπο «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ» στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr), είτε από Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.). Ο υποψήφιος πρέπει να αναγράψει τον κωδικό/αριθμό του παραβόλου στην ένσταση και να καταβάλει το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παραβόλου μέχρι τη λήξη προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων. Σε περίπτωση που η υποβληθείσα ένσταση γίνει δεκτή, το καταβληθέν ποσό επιστρέφεται στον ενιστάμενο.

Η υπηρεσία οφείλει να αποστείλει στο ΑΣΕΠ εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών φωτοαντίγραφα των αιτήσεων και των δικαιολογητικών των υποψηφίων που έχουν υποβάλει ένσταση κατά των πινάκων κατάταξης.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ: Πρόσληψη

Η υπηρεσία προσλαμβάνει το προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου αμέσως μετά την κατάρτιση των πινάκων κατάταξης των υποψηφίων. Τυχόν αναμόρφωση των πινάκων βάσει αυτεπάγγελτου ή κατ΄ ένσταση ελέγχου του ΑΣΕΠ που συνεπάγεται ανακατάταξη των υποψηφίων, εκτελείται υποχρεωτικά από το φορέα, ενώ απολύονται οι υποψήφιοι που δεν δικαιούνται πρόσληψης βάσει της νέας κατάταξης. Οι απολυόμενοι λαμβάνουν τις αποδοχές που προβλέπονται για την απασχόλησή τους έως την ημέρα της απόλυσης, χωρίς οποιαδήποτε αποζημίωση από την αιτία αυτή.

Προσληφθέντες οι οποίοι αποχωρούν πριν από τη λήξη της σύμβασής τους, αντικαθίστανται με άλλους από τους εγγεγραμμένους και διαθέσιμους στον πίνακα της οικείας ειδικότητας, κατά τη σειρά εγγραφής τους σε αυτόν.

Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι που προσλαμβάνονται είτε κατόπιν αναμόρφωσης των πινάκων από το ΑΣΕΠ είτε λόγω αντικατάστασης αποχωρούντων υποψηφίων, απασχολούνται για το υπολειπόμενο, κατά περίπτωση, χρονικό διάστημα και μέχρι συμπληρώσεως της εγκεκριμένης διάρκειας της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου.

Υποψήφιοι που επιλέγονται για πρόσληψη, προκειμένου να ελεγχθεί, εκ νέου, το κώλυμα της οκτάμηνης απασχόλησης, πρέπει κατά την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους να υποβάλουν στο φορέα υπεύθυνη δήλωση κατά το άρθρο 8 του ν.1599/1986 στην οποία να δηλώνουν ότι από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής τους στη διαδικασία έως και την ημερομηνία πρόσληψης δεν έχουν απασχοληθεί ή έχουν απασχοληθεί (δηλώνεται το χρονικό διάστημα και ο φορέας απασχόλησης) με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση εποχιακών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών σε φορέα του δημόσιου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα του άρθρου 1 παρ. 1 του ν.3812/2009. Σε περίπτωση μη υποβολής της ανωτέρω υπεύθυνης δήλωσης, η σχετική απόφαση πρόσληψης ανακαλείται. Εάν η δήλωση είναι ψευδής ή ανακριβής, η σύμβαση εργασίας είναι αυτοδικαίως άκυρη και η πρόσληψη ανακαλείται υποχρεωτικά. Στις ανωτέρω περιπτώσεις, οι επιλεγέντες ή προσληφθέντες υποψήφιοι αντικαθίστανται με άλλους από τους εγγεγραμμένους και διαθέσιμους στον πίνακα της οικείας ειδικότητας, κατά τη σειρά εγγραφής τους σε αυτόν.

ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ της παρούσας ανακοίνωσης αποτελεί και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» με σήμανση έκδοσης «30.03.2017», το οποίο περιλαμβάνει: i) οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης με κωδικό εντυπο ασεπ ΣΟΧ.6, σε συνδυασμό με επισημάνσεις σχετικά με τα προσόντα και τα βαθμολογούμενα κριτήρια κατάταξης των υποψηφίων σύμφωνα με τις ισχύουσες κανονιστικές ρυθμίσεις· και ii) τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έγκυρη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Παράρτημα αυτό, μέσω του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα μέσω της ίδιας διαδρομής που ακολουθείται και για την αναζήτηση του εντύπου της αίτησης δηλαδή: Κεντρική σελίδα à Πολίτες à Έντυπα – Διαδικασίες à Διαγωνισμών φορέων à Ορ. Χρόνου ΣΟΧ.

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΟΧ 6

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΟΧ 30-3-2017

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Γεύμα αγάπης σε 200 οικογένειες μοίρασε το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ του Δήμου Λαυρεωτικής

Γεύμα αγάπης σε 200 οικογένειες στην Κερατέα και το Λαύριο μοίρασε το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής, με πρώτες ύλες ζυμαρικά, λάδι, κρέας, τοματοχυμό, βασιλόπιτα και χριστόψωμο. Υποστηρίζοντας για ακόμη μία χρονιά τις ευπαθείς ομάδες που υπέδειξε η ομάδα κοινωνικών λειτουργών του Δήμου Λαυρεωτικής, το Νομικό Πρόσωπο «ΚΕΦΑΛΟΣ» μερίμνησε, ώστε οι συνάνθρωποί μας να γιορτάσουν με αξιοπρέπεια τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς σχετικά δήλωσε ότι: «Τόσο μέσω των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μας, όσο και μέσα από τη συνεργασία μας με το ΝΠΔΔ ΚΕΦΑΛΟΣ και την Πρόεδρό του κα. Δήμητρα Πάλλη, έχουμε αναπτύξει ένα σταθερό δίκτυο αλληλεγγύης, λειτουργώντας υποστηρικτικά στις ανάγκες συμπολιτών μας σε είδη και τρόφιμα. Εύχομαι σε όλους καλή Πρωτοχρονιά, με υγεία και ένα ειρηνικό 2018!»

Με υψηλή συμμετοχή ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών από το ΝΠΔΔ ΚΕΦΑΛΟΣ του Δήμου Λαυρεωτικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφίας και Τεστ ΠΑΠ που διοργάνωσε το Ν.Π.Δ.Δ. «Κέφαλος» του Δήμου Λαυρεωτικής, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Έπειτα από πρωτοβουλία του Νομικού Προσώπου ΚΕΦΑΛΟΣ με το Κ.Η.Φ.Η., η κινητή μονάδα του Ε.Ι.Ο. εγκαταστάθηκε για δύο μήνες στην Κερατέα και πρώτη φορά πιλοτικά για 1 μήνα και στο Λαύριο (μέχρι και τις 24/11/2017), εξυπηρετώντας συνολικά πάνω από 600 γυναίκες στο Δήμο μας.

Το Πρόγραμμα απευθυνόταν σε γυναίκες από 40 έως 65 ετών, οι οποίες επιθυμούσαν να εξεταστούν με Τεστ ΠΑΠ και επιπροσθέτως με μαστογραφία, εφόσον ήταν άνω των 50 ετών. Έχοντας μια πορεία ήδη 7 ετών στη Δ.Ε. Κερατέας, το πρόγραμμα αυτό θα εφαρμόζεται συστηματικά και στις δύο πόλεις, αφού οι γυναίκες το υποστήριξα ένθερμα.

Στόχος του προγράμματος είναι όχι μόνο να συνδράμει τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν κοινωνικο-οικονομικές δυσκολίες, αλλά κυρίως να στηρίξει εκείνες, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν θα αναζητούσαν εγκαίρως ακτινοδιαγνώστες για την προληπτική ιατρική τους φροντίδα. Επιθυμία του Δήμου και του Νομικού Προσώπου είναι να διευρυνθεί η εξέταση και σε νεότερα ηλικία groups.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή που είχαν στο πρόγραμμα δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας οι γυναίκες του Δήμου μας. Είναι πολύ σημαντικό να υλοποιούνται δράσεις που βοηθούν και διευκολύνουν ουσιαστικά, συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ο Δήμος θα συνεχίσει σταθερά τις προσπάθειες του στην κατεύθυνση αυτή».

Τριήμερη εκδρομή στην Ερέτρια διοργανώνει το ΚΑΠΗ Κερατέας με το ΝΠΔΔ ΚΕΦΑΛΟΣ του Δήμου Λαυρεωτικής

Τριήμερη εκδρομή στην Ερέτρια – Κάρυστο - Όσιο Δαυίδ - Στενή Ευβοίας διοργανώνει το Ν.Π.Δ.Δ «ΚΕΦΑΛΟΣ» για τα μέλη του ΚΑΠΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ από 5/12 ως 7/12.

Τιμή συμμετοχής 70€ και περιλαμβάνει:

• Μεταφορά με πούλμαν
• 2 διανυκτερεύσεις στην Ερέτρια στο ξενοδοχείο Negroponte (5*αστέρων)
• πρωινό και δείπνο σε μπουφέ

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 23/11.

Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ: Δήμητρα Πάλλη
Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Δημήτρης Λουκάς

Έως και τις 24/11/2017 οι δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ ΠΑΠ των γυναικών στο Λαύριο

Σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζονται οι δωρεάν εξετάσεις (μαστογραφία και τεστ ΠΑΠ) των γυναικών στο Λαύριο έως και τις 24/11/2017. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών, ηλικίας από 25 ετών και άνω με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών και άνω, επιπροσθέτως με μαστογραφία. Παρακαλούνται λοιπόν όλες οι ενδιαφερόμενες γυναίκες να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους άμεσα τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 π.μ. - 14:00 μ.μ. , στο Κ.Η.Φ.Η. στο τηλέφωνο 22990-66456., προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Η κινητή μονάδα είναι σταθμευμένη μπροστά από το Δημαρχείο Λαυρίου, έπειτα από πρωτοβουλία του Νομικού Προσώπου ΚΕΦΑΛΟΣ με το Κ.Η.Φ.Η. και του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας.

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Λαυρεωτικής: οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του προγράμματος «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» Κ.Η.Φ.Η. με διαχειριστή την Περιφέρεια Αττικής.

Μετά την επιτυχή επανένταξή μας για τη συνέχιση λειτουργίας του προγράμματος Κ.Η.Φ.Η. για την «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων-Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική», καλούνται οι άμεσα και έμμεσα ενδιαφερόμενοι, να προσέλθουν για πληροφορίες και να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ., Λ. Αθηνών – Σουνίου 37, Κερατέα και στο Κ.Η.Φ.Η., Β. Σοφίας 38 Κερατέα, ώστε να τηρείται σειρά προτεραιότητας των ενδιαφερομένων.

Στην παρούσα φάση ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός εξυπηρετούμενων είναι 20.

Το Κ.Η.Φ.Η Λαυρεωτικής παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα με κινητικές δυσκολίες, άνοια κλπ,,των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην φροντίδα που έχει αναλάβει.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ηλικιωμένων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους αλλά και των άλλων μελών της οικογένειάς τους. Επιπλέον, η συνεχιζόμενη λειτουργία του Κ.Η.Φ.Η. επιτρέπει την παραμονή των ατόμων της 3ης και 4ης ηλικίας στο οικείο κοινωνικό περιβάλλον, ώστε να αποφευχθεί η ιδρυματική περίθαλψη και ο κοινωνικός αποκλεισμός.

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι:

• νοσηλευτική φροντίδα, μετρήσεις ζωτικών σημείων
• ραντεβού με γιατρούς για εξετάσεις, συνταγογράφηση και παραλαβή φαρμάκων
• ατομική υγιεινή
• πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και ανάπτυξη δεξιοτήτων

τηλ. επικοινωνίας:2299066456

Η Προϊσταμένη του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ: Αθηνά Αποστόλου
Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ: Δήμητρα Πάλλη

Συνεχίζονται οι δωρεάν μαστογραφίες και το τεστ Παπανικολάου με τη συνεργασία του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, του Δήμου Λαυρεωτικής και του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ

Στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζονται οι δωρεάν εξετάσεις (μαστογραφία και τεστ ΠΑΠ) των γυναικών τώρα και στο Λαύριο. Έπειτα από πρωτοβουλία του Νομικού Προσώπου ΚΕΦΑΛΟΣ με το Κ.Η.Φ.Η. και της κινητής μονάδας του Ε.Ι.Ο., με αφορμή τη μεγάλη συμμετοχή γυναικών στην Δ.Ε. Κερατέας, η κινητή μονάδα από την Τετάρτη 25/10/2017 θα έρθει στην πόλη του Λαυρίου τουλάχιστον για 3 εβδομάδες.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών, ηλικίας από 25 ετών και άνω με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών και άνω, επιπροσθέτως με μαστογραφία.

Η κινητή μονάδα, στην οποία γίνονται οι εξετάσεις, θα βρίσκεται στο Λαύριο, σταθμευμένη μπροστά από το Δημαρχείο Λαυρίου και οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 π.μ. - 14:00 μ.μ. , στο Κ.Η.Φ.Η. στο τηλέφωνο 22990-66456.

Την ημέρα τρίτης ηλικίας γιόρτασε και το Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον εορτασμό της τρίτης ηλικίας στο Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου του Δήμου Λαυρεωτικής, κατά την οποία εθελοντικά τα μέλη και οι υπάλληλοι της δομής οργάνωσαν ένα μεσημεριανό γεύμα.

Η συμμετοχή των μελών στον εορτασμό, καθώς και το κέφι τους, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, αποδεικνύοντας πως είναι συμμετοχικά και ενεργά. Η αστείρευτη ψυχική τους δύναμη, η αισιοδοξία και η θέλησή τους για κοινωνικότητα, δίνουν στο προσωπικό του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» το κίνητρο για να συνεχίσει να προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες, που προϋποθέτουν εξαιρετική οργάνωση τόσο από τους υπαλλήλους όσο και από το εθελοντικό προσωπικό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» κα Δήμητρα Πάλλη, ο Αντιδήμαρχος κος Γιάννης Αδάμης και η Διευθύντρια του Νομικού Προσώπου κα Σταυρούλα Παναγούλη.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο κος. Αντώνης Αντωνίου, ενώ το Νομικό Πρόσωπο πρόσφερε τα γλυκά.

Εμείς ευχόμαστε σε όλα τα μέλη και του χρόνου με υγεία!

Συνεχίζεται και φέτος το εθελοντικό πρόγραμμα Οδοντιατρικής Προληπτικής Αγωγής στα νήπια του Δήμου Λαυρεωτικής από το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ»

Με επιτυχία και συνέπεια συνεχίζεται για 3η χρονιά το εθελοντικό πρόγραμμα Οδοντιατρικής Προληπτικής Αγωγής, που τελείται υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ», στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Κερατέας.

Το ετήσιο αυτό πρόγραμμα ακολουθεί ένα τρίπτυχο ανάλυσης του φάσματος της προληπτικής ιατρικής, όπου στο 1ο μέρος δίνονται διατροφικές συμβουλές για την προστασία των νεογιλών δοντιών, στο 2ο μέρος παρουσιάζεται με διαδραστικό τρόπο μέθοδοι βουρτίσματος και στο 3ο μέρος γίνεται μια επίδειξη της τεχνικής βουρτσίσματος σε κάθε νήπιο ξεχωριστά με βούρτσες και οδοντόκρεμες που έχει προμηθεύσει το Νομικό Πρόσωπο τα νήπια, για την καλύτερη εμπέδωση των παραπάνω. Το πρόγραμμα στοχεύει στην αποφυγή εμφάνισης τερηδόνας καταρχάς στα νεογιλά και στη συνέχεια στα μόνιμα δόντια, καθώς και την αποφυγή εμφάνισης ουλίτιδας.

Το ΝΠΔΔ «Κέφαλος» και η Πρόεδρος κ. Δήμητρα Πάλλη ευχαριστούν τους οδοντιάτρους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα που για αυτό το μήνα ήταν η παιδοδοντίατρος κα. Γ. Πέτση και η οδοντίατρος κα. Ε.Ποταμιάνου-Αντωνίου.

Το πρόγραμμα είναι κυλιόμενο και θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή των περισσότερων οδοντιάτρων του Δήμου μας για δεύτερη χρονιά στο Λαύριο και για τρίτη χρονιά στην Κερατέα.

Την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας γιόρτασε το ΚΑΠΗ Κερατέας του Δήμου Λαυρεωτικής

Με επιτυχία και σε ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 η εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα των ηλικιωμένων στο χώρο του ΚΑΠΗ Κερατέας.

Στον εορτασμό της Ημέρας για την Τρίτη ηλικία συμμετείχαν 250 μέλη, ενώ ακούστηκαν αξέχαστα τραγούδια από τη χορωδία του ΚΑΠΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ, η οποία αποτελεί μια από τις πιο ενεργές ομάδες απασχόλησης του ΚΑΠΗ.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ «ΚΕΦΑΛΟΣ» κα Δήμητρα Πάλλη, η οποία στον χαιρετισμό της δήλωσε ότι: «Σήμερα ήρθαμε όλοι εδώ για να σας τιμήσουμε. Η ηλικία είναι απλώς ένα νούμερο και οι άνθρωποι είτε είναι στην πρώτη είτε στην ενδιάμεση είτε στην τρίτη ηλικία της ζωής τους, είναι πολύτιμοι. Για τα εγγόνια, για τα παιδιά, για τους οικείους σας είστε πολύτιμοι. Το να μεγαλώνουμε είναι ένα προνόμιο που έχουν λίγοι, ας γιορτάσουμε σήμερα όλοι μαζί αυτό το προνόμιό σας. Για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, που έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, ο δρόμος για μία καλή διαβίωση είναι μέσα από την ενεργή κοινωνικοποίηση, κάτι που τα μέλη των ΚΑΠΗ μας κάνουν πράξη. Η διοίκηση και τα μέλη του Νομικού Προσώπου στέκονται αρωγοί στις ανάγκες και τις επιθυμίες των μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου μας, προσφέροντας όλες εκείνες τις υπηρεσίες, που εξασφαλίζουν την παραμονή τους στην κοινότητα, στο οικείο περιβάλλον της οικογένειας και του φιλικού περίγυρου.»

Παρόντες στη γιορτή ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Αδάμης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λ. Μπουκουβάλας και η Διευθύντρια του Ν.Π.Δ.Δ «ΚΕΦΑΛΟΣ» κα Παναγούλη Σταυρούλα. Το ΚΑΠΗ Λαυρίου είχε μεριμνήσει αντίστοιχα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα Ηλικιωμένων, οργανώνοντας εκδρομή στα Γιάννενα, υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου.

Ακολούθησε κέρασμα από Νομικό Πρόσωπο σε όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ.

Συνεχίζονται οι δωρεάν μαστογραφίες και τεστ Παπανικολάου που πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας στην κινητή μονάδα του στο Δήμο Λαυρεωτικής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζονται οι δωρεάν εξετάσεις (μαστογραφία και τεστ ΠΑΠ) των γυναικών του Δήμου Λαυρεωτικής.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών, ηλικίας από 25 ετών και άνω με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών και άνω, επιπροσθέτως με μαστογραφία.

Ενημερώθηκαν επιπροσθέτως οι γυναίκες στη Δ.Ε. Λαυρίου, με διανομή εντύπων στα δημοτικά σχολεία του Λαυρίου, αφισοκολλήσεις και τοποθέτηση εντύπων στους φούρνους και τα φαρμακεία της γειτονιάς.

Η κινητή μονάδα, στην οποία γίνονται οι εξετάσεις βρίσκεται στο Δήμο Λαυρεωτικής, σταθμευμένη στο Δημοτικό Πάρκινγκ Κερατέας, επί της οδού Φειδίου και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 π.μ. - 14:00 μ.μ. , στο τηλέφωνο 22990-66456 .

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ: Παροχή υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της υγείας σε όλους τους δημότες

Αγαπητοί Δημότες,
Στον Δήμο μας λειτουργεί η πρωτοποριακή δομή των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ, που σκοπό έχει την παροχή υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της υγείας σε όλους τους δημότες. Τα ΚΕΠ Υγείας αποτελούν τον κεντρικό θεσμό συντονισμού για όλα τα θέματα που αφορούν τη προληπτική ιατρική, προσφέροντας στους δημότες υπηρεσίες συντονισμού προληπτικών εξετάσεων και υπηρεσίες ενημέρωσης για την υγεία των δημοτών.

Το κάθε ΚΕΠ Υγείας συντονίζει:
1.Την οργάνωση προληπτικών εξετάσεων στους δημότες, από δημόσιους ή ιδιωτικούς και φυσικά πρόσωπα, κατά τα Διεθνή Πρωτόκολλα, για τα 8 νοσήματα: Καρκίνος του παχέος εντέρου, Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, Καρκίνος του μαστού, Καρδιαγγειακός κίνδυνος, Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, Καρκίνος του προστάτη, Μελάνωμα και Κατάθλιψη.
2.Την δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες.
3.Την ανάπτυξη προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής της υγείας. Για τους επόμενους μήνες, θα λάβουν χώρα στο δήμο μας τα ακόλουθα προγράμματα:

Ι) Πρόληψη κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου:
Το ΚΕΠ Υγεία του Δήμου μας συμμετέχει στην πανελλαδική εκστρατεία του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων για την πρόληψη του Καρκίνου του παχέος εντέρου και προσφέρει σε όλους τους δημότες την προληπτική εξέταση ανίχνευση αιμοσφαιρίνης κοπράνων.

Είσαι άνω των 50 ετών (ή άνω των 40 ετών με θετικό οικογενειακό ιστορικό);
Η ετήσια εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης κοπράνων είναι απαραίτητη!

ΙΙ) Πρόληψη κατά της Κατάθλιψης:
Τα ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας προάγουν την πρόληψη κατά της νόσου της Κατάθλιψης, με τη χορήγηση έγκυρου ερωτηματολογίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Το ερωτηματολόγιο μπορούν να το συμπληρώνουν οι δημότες, στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, και να λαμβάνουν άμεσα ενημέρωση για την παρουσία ή μη συμπτωμάτων κατάθλιψης κατά την τρέχουσα περίοδο.

ΙΙΙ) Πρόληψη κατά του Καρδιοαγγειακού Κινδύνου:
Στα ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, υλοποιείται το πρόγραμμα πρόληψης και ενημέρωσης καρδιαγγειακού κινδύνου. Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων στην ηλικιακή ομάδα >40 ετών, μέσω της εφαρμογής HeartScore της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

IV) Αγωγή Υγείας για την Σύγχρονη Γυναίκα:
Διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας για την πρόληψη γυναικολογικών νοσημάτων, στο τέλος της οποίας προγραμματίζονται δωρεάν test PAP και δωρεάν αναλογικές μαστογραφίες. (στους Δήμους της Αττικής η διεξαγωγή των εξετάσεων είναι άμεση, ενώ στους Δήμους εκτός Αττικής θα μεταβεί, κινητή μονάδα στα πλαίσια του προγραμματισμένου πληθυσμιακού ελέγχου από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας.)

V) Αγωγή Υγείας για την Εφηβική Ηλικία:
Ενημερωτική εκστρατεία στα Λύκεια του Δήμου μας, με σκοπό την ενημέρωση κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, την αντισύλληψη και το εμβόλιο κατά του ιού HPV.

Επισκεφθείτε τα ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου μας, ενημερωθείτε για την πρόληψη, και κάντε την προληπτική σας εξέταση ΣΗΜΕΡΑ!

Τηλέφωνο: 2292026030
e-mail: kepygeiaslavreotikis@gmail.com
Website: www.kepygeias.gr

Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ "ΚΕΦΑΛΟΣ": Δήμητρα Πάλλη
Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Δημήτρης Λουκάς

Δωρεάν Μαστογραφία & Τεστ Παπανικολάου

Δωρεάν μαστογραφίες και τεστ Παπανικολάου πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας στην κινητή μονάδα του στο Δήμο Λαυρεωτικής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, ξεκινούν δωρεάν εξετάσεις (μαστογραφία και τεστ ΠΑΠ) των γυναικών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και συγκεκριμένα του Δήμου Λαυρεωτικής.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών, ηλικίας από 25 ετών και άνω με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών και άνω, επιπροσθέτως με μαστογραφία.

Η κινητή μονάδα, στην οποία γίνονται οι εξετάσεις, θα βρίσκεται στο Δήμο Λαυρεωτικής, σταθμευμένη στο Δημοτικό Πάρκινγκ Κερατέας, επί της οδού Φειδίου, και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 π.μ. - 14:00 μ.μ. , στο τηλέφωνο 22990-66456 .

«Στόχος των δωρεάν εξετάσεων που πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας είναι αφενός η έγκαιρη διάγνωση και αφετέρου η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των γυναικών για την σωστή προσέγγιση του καρκίνου. Θέλουμε να εντοπίσουμε τις γυναίκες που φαινομενικά είναι καλά ενώ νοσούν.» αναφέρει ο κ. Μανώλης Αμπατζόγλου, χειρουργός και επιστημονικός διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας.

Στην κινητή μονάδα βρίσκεται μία τεχνολόγος, η οποία είναι υπεύθυνη για την διενέργεια των μαστογραφιών, και μία νοσηλεύτρια – μαία, η οποία λαμβάνει τα απαιτούμενα επιχρίσματα για το τεστ Παπανικολάου. Στη συνέχεια οι μαστογραφίες και τα λαμβανόμενα επιχρίσματα προωθούνται στην κεντρική υπηρεσία του Ιδρύματος, όπου γίνονται και οι διαγνώσεις από έμπειρους ιατρούς ακτινολόγους και κυτταρολόγους. Στις μαστογραφίες γίνεται διάγνωση χωριστά από δύο ακτινολόγους και εάν υπάρχει διάσταση απόψεων παραπέμπονται σε επιτροπή ιατρών για περαιτέρω έλεγχο. Οι γυναίκες ενημερώνονται ταχυδρομικώς ή ηλεκτρονικώς (προσωπικό e-mail) για τα αποτελέσματα των εξετάσεων με προσωπική επιστολή. Στην περίπτωση που υπάρχουν ύποπτα ευρήματα, οι γυναίκες καλούνται για επανεξέταση. Σε περίπτωση που χρειαστεί συμπληρωματικός έλεγχος, αυτός πραγματοποιείται δωρεάν στη σταθερή μονάδα του Ιδρύματος στην Αθήνα. Εάν χρειαστεί ιατρική παρέμβαση προτείνεται η παραπομπή των γυναικών στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, με μόνιμο χορηγό το «Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο», πραγματοποιεί προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, με δωρεάν εξετάσεις, σε Δήμους της Αττικής και σε άλλους νομούς της χώρας. Τα προγράμματα αυτά, υλοποιούνται στον Ελλαδικό χώρο από το 1989.

«Η μονάδα θα παραμείνει στο Δήμο Λαυρεωτικής όσο χρειαστεί για να εξεταστούν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες» τονίζει ο κ. Μιχαήλ Βροντάκης, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, Επίτιμος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ "ΚΕΦΑΛΟΣ": Δήμητρα Πάλλη
Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Δημήτρης Λουκάς

Στη «Γυμναστράδα» συμμετείχαν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και τα Κ.Α.Π.Η. του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής

Μετά από συνεργασία των Νομικών Προσώπων «ΚΕΦΑΛΟΣ» και «ΘΟΡΙΚΟΣ» οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας, συμμετείχαν στη ‘’Γυμναστράδα’’ του Δήμου Λαυρεωτικής στις 16 & 17 Ιουνίου, που έλαβε χώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου.

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» με τη συμμετοχή τόσο των νηπίων, όσο και των ατόμων τρίτης ηλικίας, έδειξε έμπρακτα, πώς η κίνηση και ο χορός αποτελούν τον καλύτερο τρόπο έκφρασης για όλες τις ηλικίες, γεφυρώνοντας παράλληλα όλες τις γενιές.

Τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι συνοδοί- βρεφονηπιοκόμοι και γυμναστές , απόλαυσαν όλες τις παρουσιάσεις, με αποκορύφωμα την επίδειξη γυμναστικής των ΚΑ.Π.Η., την οποία το κοινό αποθέωσε, ενώ προβλήθηκε στο CNN Greece.

Στο τέλος της διοργάνωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικά και διπλώματα στους μικρούς και τους μεγάλους συμμετέχοντες από το Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ»

Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» κα. Δήμητρα Πάλλη δήλωσε ότι : «Είμαστε όλοι περήφανοι για τις δράσεις που πραγματοποιούνται στις δομές μας σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Θορικός, τόσο στο κομμάτι των χορωδιών όσο και στη γυμναστική. Ευχαριστούμε τόσο τα νήπια και τις οικογένειές του όσο και τα μέλη των ΚΑΠΗ και τους συγχαίρουμε για την αδιάκοπη επιμονή και συμμετοχή τους στα δημοτικά δρώμενα. Επίσης ευχαριστούμε όλους τους γυμναστές, βρεφονηπιοκόμους και το διοικητικό προσωπικό των Νομικών Προσώπων για τη διοργάνωση και την υποστήριξή τους.»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα εορταστικά τριήμερα στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Λαυρεωτικής

Με δύο εορταστικά τριήμερα αφιερωμένα στα νήπια, τις τελευταίες βδομάδες του Ιουνίου, ολοκλήρωσαν τη φετινή σχολική χρονιά οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Ν.Π.Δ.Δ «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής.

Οι αύλειοι χώροι των παιδικών σταθμών, που στολίστηκαν με φροντίδα και καλοκαιρινή διάθεση από τις δασκάλες, άνοιξαν τις πόρτες τους, για να υποδεχθούν τα νήπια με τους γονείς τους. Το προσωπικό επιμελήθηκε δροσερές νοστιμιές και υγιεινά εδέσματα, ευφάνταστα σερβιρισμένα για τα μικρά παιδιά.

Οι μικροί μαθητές παρουσίασαν τα σκετς και τα χορευτικά που είχαν προετοιμάσει με μεγάλη επιτυχία, συγκινώντας του παρευρισκόμενους γονείς και βρεφονηπιοκόμους, που καταχειροκρότησαν την προσπάθεια των παιδιών.

Η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα. Δήμητρα Πάλλη δήλωσε τα εξής: «Με μεγάλη χαρά παρουσιάστηκαν οι καλοκαιρινές γιορτές των τμημάτων όλων των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας, στα δύο τριήμερα στο Λαύριο και στην Κερατέα.

Όλο το Προσωπικό του Νομικού Προσώπου εργάστηκε με αίσθημα ευθύνης και χαράς για να στηρίξουν στα πρώτα κοινωνικά βήματα τα νήπια του τόπου μας. Σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου μας ανθίζουν σε πλήρη αρμονία με τα ευτυχισμένα πρόσωπα των παιδιών, που κάθε χρονιά υποδεχόμαστε.

Με χαρά αναμένουμε την επόμενη γενιά νηπίων το Σεπτέμβρη, θέτοντας ως στόχο δύο καλοκαιρινά φεστιβάλ νηπίων στις δύο Δημοτικές Ενότητες.

Ευχόμαστε στα παιδιά και τις οικογένειές τους ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι και κάθε τύχη και πρόοδο στη ζωή τους. Ελπίζουμε οι Βρεφονηπιακοί μας Σταθμοί να μείνουν χαραγμένοι στη μνήμη τους, ως μια από τις πιο ωραίες παιδικές τους αναμνήσεις.»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πενθήμερη εκδρομή του Κ.Α.Π.Η. Κερατέας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε μια ακόμη πενθήμερη εκδρομή του Κ.Α.Π.Η. Κερατέας. Προορισμός των μελών φέτος το καλοκαίρι ήταν η Καβάλα. Η εκδρομή περιελάμβανε ακόμη επισκέψεις στην Ξάνθη, τη Δράμα, τη Θάσο και το Βόλο!

Τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. επέστρεψαν γεμάτα εικόνες, συναισθήματα χαράς και όμορφες αναμνήσεις, από όλα τα μέρη που επισκέφθηκαν.

Το Νομικό Πρόσωπο «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής, διπλασίασε φέτος το ποσό της επιχορήγησής του σε σχέση με προηγούμενες εκδρομές, προκειμένου οι εκδρομείς να επιβαρυνθούν με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Η διοίκηση του Νομικού Προσώπου ευχαριστεί σε αυτό το σημείο τον κ. Α. Μαρτίνο, για την οικονομική του συμβολή και αυτή τη χρονιά στις εκδρομές αναψυχής της τρίτης ηλικίας.

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» και η Πρόεδρος Δήμητρα Πάλλη εύχονται στα μέλη του ΚΑΠΗ και τις οικογένειές τους ένα όμορφο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια επίσκεψη των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Λαυρεωτικής στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδρομή των Βρεφονηπιακών Σταθμών Λαυρίου και Κερατέας την Παρασκευή 9/6/2017 στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Τα νήπια είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ζώα, τα οποία βλέπουν μόνο στα βιβλία και τις ταινίες.

Κατά την επίσκεψή τους, τα παιδιά έγιναν κοινωνοί μιας επιμορφωτικής και συνάμα ψυχαγωγικής εμπειρίας, αφού διασκέδασαν παρατηρώντας και γνωρίζοντας τα ζώα, που φιλοξενούνται στις ειδικές εγκαταστάσεις του Πάρκου. Φυσικά, την παράσταση έκλεψε το show των δελφινιών που άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις. Τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών ήταν και το αποκορύφωμα της επίσκεψης αυτής, αφού κατά κοινή ομολογία οι μικροί μας φίλοι ενθουσιάστηκαν στη θέα των σπάνιων ζώων. Η επιλογή για επίσκεψη σε ένα ζωολογικό πάρκο αποτελεί κατά κύριο λόγο μια αφορμή για επαφή των παιδιών με τη φύση, μακριά από τις οθόνες και το κλειστό περιβάλλον, και ακόμη κι αν κάποια ζώα ζουν περιορισμένα, τα παιδιά μέσα από την επικοινωνία με τους δασκάλους τους, αποκτούν ευαισθησίες για όλα τα έμβια όντα, ώστε στο μέλλον να αγωνιστούν για την προστασία αυτών.

Η διοίκηση του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» και η Πρόεδρος Δήμητρα Πάλλη στήριξαν έμπρακτα την όμορφη πρωτοβουλία, καλύπτοντας το κόστος μετακίνησης για τους γονείς και τα παιδιά και εξασφαλίζοντας χαμηλό ομαδικό εισιτήριο στους συμμετέχοντες. Η Πρόεδρος Δ. Πάλλη τόνισε τα σημαντικά οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά από τέτοιες ενέργειες, σημειώνοντας ότι: «Η έμφυτη τάση των ανθρώπων για σύνδεση με τη φύση συμβάλλει δραστικά στην προσωπική και συναισθηματική ανάπτυξή τους, ιδιαίτερα όταν καλλιεργείται σε τόσο μικρή ηλικία. Η επαφή με τα ζώα, ακόμα και σε ένα αναγνωριστικό στάδιο, μαθαίνει στα παιδιά να σέβονται κάθε έμβιο πλάσμα και να γνωρίσουν την ποικιλία του ζωικού βασιλείου.»

Ολοκληρώθηκαν οι παρουσιάσεις της νέας σειράς παραμυθιών «Η ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΟΔΕΝΤΡΑ» στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Λαυρεωτικής

Την Παρασκευή 28/04/2017 στον 1ο και 2ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Λαυρίου και την Παρασκευή 5/05/2017 στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κερατέας, έγινε η παρουσίαση της νέας σειράς παραμυθιών «Η ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΟΔΕΝΤΡΑ» της συγγραφέως Άννας Λαΐτσα (εκδόσεις Μεσογειακή). Η σειρά αποτελείται από 3 τεύχη με αυτοτελείς ιστορίες.

Τα παιδιά παρακολούθησαν τις ιστορίες από το 1ο και 2ο τεύχος, με τίτλο «Τα φαινόμενα απατούν» και «Δε φοβάμαι τα παιχνίδια μου». Η παρουσίαση έγινε από την ίδια τη συγγραφέα.

Μέσα από τη δράση αυτή, που οργάνωσε το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής, τα παιδιά ταξίδεψαν με τη φαντασία τους σε μια πόλη βγαλμένη από το μαγικό κόσμο των ονείρων και εφοδιάστηκαν με νέες γνώσεις και ιδέες από το ταξίδι αυτό. Η παρουσίαση του παραμυθιού γέμισε τα νήπια με όμορφες εικόνες, ενώ παράλληλα τα ωφέλησε με σπουδαία ηθικά διδάγματα. Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΚΕΦΑΛΟΣ» κα. Δήμητρα Πάλλη ευχαρίστησε τη συγγραφέα κα. Λαΐτσα για την εθελοντική της αυτή δράση και τόνισε τη συμβολή του Παραμυθιού στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών καθώς, μέσα από έναν ανεξάντλητο πλούτο θεματικών πυρήνων, συνδυάζει μοναδικά τη γνώση με τη φαντασία και τη συγκίνηση με τη γλωσσική καλλιέργεια.

Οι χορωδίες των Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου και Κερατέας στην καλοκαιρινή εκδήλωση των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Κρωπίας

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, οι χορωδίες των Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου και Κερατέας, συμμετείχαν στην καλοκαιρινή εκδήλωση των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Κρωπίας, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα τους.

Οι χορωδίες του Δήμου μας, αλλά και οι αντίστοιχες του Δήμου Κορωπίου, μαζί με τα χορευτικά τους, μας χάρισαν μία υπέροχη βραδιά.

Τα μέλη μας συνόδευσε η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ κα. Δήμητρα Πάλλη, η οποία ευχαρίστησε για την πρόσκληση και δήλωσε πως με ιδιαίτερη χαρά παρευρέθηκε σε αυτήν την συνάντηση, καθώς έχει δεσμούς και με τις τρεις πόλεις που συμμετείχαν: την Κερατέα ως γενέτειρα πόλη, το Λαύριο με το οποίο απέκτησε ισχυρούς δεσμούς τα τελευταία χρόνια και το Κορωπί ως επαγγελματική της έδρα.

Ο Δήμαρχος Κορωπίου κος Δ. Κιούσης συνεχάρη τη Διοίκηση του Νομικού Προσώπου και τους χορωδούς για την εξαιρετική τους εμφάνιση.

Η χορωδία του Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου, η οποία έχει ιδρυθεί από το 1984, παρουσίασε τραγούδια που ενθουσίασαν το κοινό. Με τον ίδιο ενθουσιασμό το κοινό υποδέχθηκε και την χορωδία του Κ.Α.Π.Η. Κερατέας η οποία ιδρύθηκε το 2000. Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» με το Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» με τους μαέστρους κκ. Ε. Ζαρμπ και Α. Λαζάρου, μέσα από μια αγαστή συνεργασία, αναδεικνύουν το δυναμικό και το ταλέντο των χορωδιών μας.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε κέρασμα για όλους.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» και οι χορωδίες μας, ευχαριστούν το Δήμο Κρωπίας για την πρόσκληση και την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στις εκδηλώσεις των χορωδιών του Δήμου Λαυρεωτικής το επερχόμενο καλοκαίρι.

Ανακοίνωση για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς από το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής ενημερώνει τους άμεσα ενδιαφερόμενους ότι πρέπει να προσκομίσουν άμεσα την αίτησή τους, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Λαυρεωτικής, προκειμένου ενημερωθούν έγκαιρα για την υποβολή της αίτησης ηλεκτρονικά στο πρόγραμμα «Eναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Η ΕΕΤΑΑ προτίθεται να επισπεύσει φέτος την καταληκτική ημερομηνία που θα δεχθεί αιτήσεις, προκειμένου να εκδώσει έγκαιρα αποτελέσματα . Καλό είναι λοιπόν, οι αιτήσεις να υποβληθούν στους Βρεφονηπιακούς μέχρι και τις 25 Μαΐου 2017.

Παράλληλα, όσοι ενδιαφέρονται για θέσεις βρεφών 1,5 - 2,5 ετών, καλούνται να υποβάλουν αίτηση με δικαιολογητικά, καθώς υπάρχει απόφαση υλοποίησης λειτουργίας βρεφικού τμήματος στους σταθμούς μας, εφόσον εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι και υπάρξει το απαραίτητο ενδιαφέρον από γονείς.

Τέλος, ενημερώνουμε τους γονείς, ότι έχουν τη δυνατότητα να εγγράφουν τα προ-νήπια και στους Παιδικούς Σταθμούς, καθώς δεν υπάρχει κάποια άλλη οδηγία.

Την Ημέρα της Μητέρας τίμησε το Ν.Π.Δ.Δ. «Κέφαλος» του Δήμου Λαυρεωτικής, σε μια γιορτή αφιερωμένη στις μαμάδες των νηπίων των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας, χθες Κυριακή 14 Μαΐου 2017. Με μια πρωινή και μια απογευματινή εκδήλωση στους Παιδικούς Σταθμούς Κερατέας και Λαυρίου αντίστοιχα, η διοίκηση και το προσωπικό του Νομικού Προσώπου είχαν ετοιμάσει μια όμορφη και καλόγουστη γιορτή, γεμάτη αγάπη και εκπλήξεις για τις μητέρες και για τα παιδιά.

Την Ημέρα της Μητέρας τίμησε το Ν.Π.Δ.Δ. «Κέφαλος» του Δήμου Λαυρεωτικής

Οι πόρτες των σταθμών του Δήμου μας άνοιξαν διάπλατα για να υποδεχτούν τα νήπια με τους γονείς και τους συγγενείς τους. Οι προσεγμένοι αύλειοι χώροι των σταθμών στολίστηκαν αρμονικά με πολύχρωμα μπαλόνια, κορδέλες και καλλιτεχνικές δημιουργίες που ήταν γεμάτες με αφιερώσεις στη μητέρα.

Στα καρεκλάκια γύρω από τα τραπεζάκια, τα οποία τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία, κάθισαν παιδάκια και μητέρες, που με την καθοδήγηση του προσωπικού απασχολήθηκαν δημιουργικά με facepainting, μπαλονοκατασκευές και άλλες δραστηριότητες από 4 ανιματέρ και 1 μασκότ, ενώ οι μικροί μας φίλοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και μαλλί της γριάς.

Αποκορύφωμα της γιορτής όμως ήταν η γαστρονομική έκπληξη που είχε προετοιμάσει το Νομικό Πρόσωπο και η Πρόεδρος κα. Δήμητρα Πάλλη, καθώς ο γνωστός Σεφ Χρήστος Πλεσιώτης βρέθηκε εκεί και μαγείρεψε σε ένα εντυπωσιακό ειδικό μεγάλο τηγάνι γευστικές μακαρονάδες.

Η μουσική επένδυση, οι φωνές και τα παιχνιδίσματα των παιδιών γέμισαν την ατμόσφαιρα με χαρά, ενώ ο καλός καιρός κράτησε σε υψηλά επίπεδα τη διάθεση όλων όσοι συμμετείχαν και παρέμειναν μέχρι το τέλος της εκδήλωσης.

Στο τέλος προσφέρθηκαν λουλούδια και μαγνητάκια στις μητέρες με την ευχή "χρόνια πολλά μαμά μου", ενώ δόθηκε και το αυτοκόλλητο που φόρεσαν οι ίδιες με το σύνθημα που τις εκφράζει "μαμά να με λες να με γεμίζεις χαρές"!

Εμείς να ευχηθούμε Χρόνια Πολλά σε όλες τις μαμάδες, που στέκονται δίπλα στα παιδιά τους και προσφέρουν την αγάπη και την προστασία τους αμέριστα και ανιδιοτελώς.