ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ»

Για τον εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 στο Κ.Α.Π.Η. Κερατέας

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής
Δημήτρης Λουκάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ - ΝΠΔΔ ΚΕΦΑΛΟΣ

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» και η Πρόεδρος του κα Δήμητρα Πάλλη με στόχο τη βελτίωση των παροχών στους εργαζόμενους των δομών του, προχώρησε στη προμήθεια στολών εργασίας του προσωπικού του «Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι» και του προσωπικού εστίασης των Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Σχετικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε με το 4χρονο παιδί, το οποίο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, αναφέρουμε στοιχειοθετημένα γεγονότα, τα οποία ουσιαστικά και τυπικά καταδεικνύουν ότι σε καμία περίπτωση το Νομικό Πρόσωπο δεν επέδειξε αναλγησία και αδιαφορία. Το αντίθετο, συνέστησε αυτό το οποίο ήταν προς το συμφέρον πρώτα του ιδίου του παιδιού και κατόπιν της οικογένειάς του.

Εστάλη λοιπόν e-mail στις 21.06.2019 προς τον Αντιπρόεδρο κ. Δ. Λουκά (εξάδελφο Δημάρχου) ο οποίος τελεί μέχρι σήμερα χρέη Προέδρου του Νομικού Προσώπου μετά την παραίτηση της Προέδρου για λόγους εκλογιμότητας, ενώ στις 27/6 ο γονέας κατέθεσε αίτηση( εκπρόθεσμη, αλλά πρόκειται για τυπικό γεγονός άνευ ουσίας στη συγκεκριμένη περίπτωση) στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κερατέας προκειμένου να παρακολουθήσει το παιδί.

Το παιδί πρέπει να σημειωθεί ότι είναι γεννημένο τον 9ο το 2015. Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Λαυρεωτικής από τη σχολική χρονιά 2018- 2019 εντάχθηκαν σε πιλοτικό πρόγραμμα υποχρεωτικά και δεν δέχονται προνήπια βάσει της νομοθεσίας. Μπορούν να δεχτούν βρέφη και νήπια γεννημένα από το 2016 και μετά για το σχολικό έτος 2019 – 2020. Συστήθηκε λοιπόν από τον προϊστάμενο κ. Παπαδούδη άμεσα στην μητέρα της οποίας έχουν φοιτήσει αλλά δύο παιδιά της στους σταθμούς μας στο παρελθόν, να αποταθεί στο νηπιαγωγείο που ανήκει.

Οι λόγοι που αναφέρθηκαν και οι οποίοι ήταν προς το συμφέρον του ιδίου του παιδιού ήταν:

-Bάσει της γνωμάτευσης του νοσοκομείου Παίδων (και στην οποία δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να αναλύσουμε γιατί εκθέτει τα προσωπικά δεδομένα ενός νηπίου που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του) επιβάλλεται το παιδί να έχει παράλληλη στήριξη από παιδαγωγό, ο οποίος θα έχει την αποκλειστική μέριμνά του. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ασφαλής η παρουσία του παιδιού σε τμήμα με 25 – 28 νήπια με δύο παιδαγωγούς όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία, χωρίς επιπλέον παιδαγωγό ώστε να έχει ευκαιρία ομαλής και ασφαλούς ανάπτυξης.

- Η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού από τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς εξηγήθηκε στη μητέρα αναλυτικά και άμεσα από τον προϊστάμενο κ. Μ. Παπαδούδη ότι είναι χρονοβόρα και καθώς τα τμήματα είναι υπερπλήρη και δεν υπάρχει επιπλέον υπάλληλος για να του αναθέτει αυτό το παιδί, θα έπρεπε να αναμένει τουλάχιστον τέσσερις μήνες (με αναμόρφωση προϋπολογισμού, δημοτικό συμβούλιο έγκρισης, έγκριση αποκεντρωμένης διοίκησης και διαδικασία ΑΣΕΠ για πρόσληψη υπάλληλου) για να γίνει δεκτό σε συνθήκες ασφαλείς και κατάλληλες για το ίδιο το παιδί.

Αντιθέτως στα νηπιαγωγεία που ανήκει το παιδί ηλικιακά, υπάρχει στο Δήμο μας επετηρίδα προσωπικού ειδικευμένου και συνήθως εντός πολύ μικρού χρονικού διαστήματος προσλαμβάνεται εκπαιδευτικός από το Υπ. Παιδείας.

Ο όμορος δήμος τον οποίο και αναφέρει η ανακοίνωση της μητέρας δεν ανήκει σε πιλοτικό πρόγραμμα, άρα δέχεται παιδιά εκ του νόμου που είναι προνήπια. Κάθε άλλη ερμηνεία είναι ανυπόστατη και δεν συνάδει με τα 49 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού Κερατέας και τα 82 χρόνια λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών Λαυρίου.

Επιπλέον ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε διοικητικό συμβούλιο και συζητήθηκε μαζί με άλλα θέματα προφορικά και αυτό και δεν εγγράφει για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η απάντηση του προϊσταμένου ήταν άμεση καθώς γνωρίζονται προσωπικά με την μητέρα, η οποία έχει δεχτεί τις άριστες υπηρεσίες του σταθμού στα άλλα δύο παιδιά της. Ποτέ δεν της συστήσαμε κατ’ οίκον διδασκαλία. Επιπλέον σε καμία περίπτωση το πρόβλημα υγείας(εκτός νηπίων με μεταδοτικά νοσήματα),δεν αποτελεί αιτία μη εγγραφής νηπίου στο δυναμικό μας.

Το Νομικό Πρόσωπο «ΚΕΦΑΛΟΣ» έχει επιδείξει επανειλημμένα την ευαισθησία του σε ευπαθείς ομάδες, με βάση πάντα τις οικονομικές μας δυνατότητες και τις δυνατότητες του προσωπικού μας. Οι ανάγκες της κοινωνίας δυστυχώς είναι πάντα μεγαλύτερες και δεν θα σταματήσουμε να προσφέρουμε το καλύτερο εφικτό. Χαιρόμαστε γιατί το παιδί βρήκε άμεσα στέγη και αν αυτό δεν ισχύει ,το συμβούλιο μας όπως αποφάσισε προφορικά θα κάνει τα δέοντα ,για να διασφαλίσει παράλληλη στήριξη για την ομαλή και ασφαλή ένταξή του.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΚΑΠΗ ΛΑΥΡΙΟΥ

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 στο Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Διαγωνισμός Μαγειρικής, προς τιμήν του Αγίου Ευφρόσυνου του Μάγειρα.

Το θέμα του Διαγωνισμού μας ήταν οι κεφτέδες, παρασκευασμένοι σε διαφορετικές εκδοχές και παραλλαγές. Ζητήσαμε από τα μέλη μας «και φταιν και δεν φταιν» να φτιάξουν και να μας παρουσιάσουν, εκτός από τους κλασσικούς με κιμά, κεφτέδες με ποικιλία βασικών υλικών.

Οι συμμετοχές έφτασαν τις 38 ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη χρονιά και αυτό αποδεικνύει την αποδοχή αυτής της παράδοσης, η οποία φέρνει τα μέλη μας πιο κοντά.

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν, η κα Ματίνα Ο. Βιδάλη, εθελόντρια και αρωγός του Κ.Α.Π.Η., η κα Δήμητρα Πάλλη, η εκπρόσωπος της εταιρείας Raycap Α.Ε. κα Ελένη Σασσάνη και ο Σεφ Σταμάτης Κωβαίος γνωστός από την συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «Master chef».

Τα δώρα του διαγωνισμού ήταν για άλλη μία χρονιά προσφορά της εταιρίας Raycap Α.Ε.

Την μεγαλύτερη βαθμολογία συγκέντρωσε η κα Νίτσα Πετράκου με την συνταγή «Πολίτικοι μελιτζανοκεφτέδες με καρύδι», δεύτερη στη σειρά η κα Μεταξία Γεωργίου με την συνταγή «Κολοκυθοκεφτέδες με κιμά» και τρίτη η κα Ελένη Σφύρλα με την συνταγή «Μπακαλιαροκεφτέδες». Άλλοι 12 τυχεροί συμμετέχοντες, κέρδισαν με κλήρωση από έναν φούρνο μικροκυμάτων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, οι αντιδήμαρχοι Πίτσα Αργεντίνη, Αθανάσιος Μακροδημήτρης και ο σεβασμιότατος πατέρας Κωνσταντίνος Συρίγος.

Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες και τα μέλη μας, που τιμούν με την παρουσία τους κάθε χρονιά αυτήν την εκδήλωση και τον κ. Κωνσταντίνο Αποστολίδη πρόεδρο της εταιρείας Raycap ΑΕ για την χορηγία των δώρων (ψυγειοκαταψύκτης, laptop, σύστημα σιδερώματος stirella, 12 φούρνοι μικροκυμάτων) του διαγωνισμού μας.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ 2019 Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο των καλοκαιρινών γιορτών των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών Λαυρίου και Κερατέας που πραγματοποιήθηκαν στις 25 και 26 Ιουνίου με την οργάνωση του Ν.Π.Δ.Δ «ΚΕΦΑΛΟΣ».

Επί σκηνής οι μικροί μας μαθητές κατάφεραν να ξεσηκώσουν τους παρευρισκόμενους και επάξια να καταχειροκροτηθούν από όλους !

Τα παιδιά που δούλεψαν υπό την καθοδήγηση των παιδαγωγών, εντυπωσίασαν αλλά και συγκίνησαν με το όμορφο αποτέλεσμα, την αθωότητα και την ξενοιασιά τους.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο δήμαρχος κ. Δημήτριος Λουκάς, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Αδάμης οι δημοτικοί σύμβουλοι Πίτσα Αργεντίνη, Χάρης Ζαγουρής και η Δήμητρα Πάλλη, όλοι οι γονείς και οι φίλοι των «μικρών» μαθητών.

Οι εκδηλώσεις στο τέλος ολοκληρώθηκαν με κέρασμα μουσική και πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά μας!!

Το Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής, η Δ/ντρια Σταυρούλα Παναγούλη, ο Προϊστάμενος Μίλτιαδης Παπαδούδης εύχονται σε όλα τα παιδιά χαρούμενες και αξέχαστες διακοπές!!!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 7:30 μμ σας προσκαλούμε για να ταξιδέψουμε μαζί σ΄όλο τον κόσμο στο 2ο Φεστιβάλ των σταθμών μας.

• Χώρος εκδήλωσης: 1ος & 2ος Βρεφονηπιακός σταθμός Λαυρίου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΥΚΑ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για τη συστράτευσή σας στο πλευρό μου, στο πλευρό της Δημοτικής Καινοτομίας. Η δεύτερη συνεχόμενη εκλογή μας στον καλλικρατικό μας Δήμο Λαυρεωτικής με γεμίζει αισθήματα βαθιάς συγκίνησης και ταυτόχρονα μεγάλου χρέους για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας, για να δώσουμε στο Δήμο μας αυτό που αξίζει.

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την κοινωνική στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε ισότιμα όλους τους πολίτες και όλες τις διοικητικές ενότητες του Δήμου μας.

Στην πορεία μας αυτή θα συνεργαστούμε με όλους τους πολίτες και με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους στο Δημοτικό Συμβούλιο σε κλίμα συναίνεσης, ενότητας και διαλόγου.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής
Δημήτρης Λουκάς

Ένταξη Πράξης του NΠΔΔ «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής στο Πρόγραμμα: «Επιχορήγηση των Δήμων και των Νομικών Προσώπων αυτών για προσαρμογή λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου

Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 41941/31.05.2019 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών (ΑΔΑ: 94ΤΝ465ΧΘ7-8ΓΚ) το N.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής μετά από την υποβολή πρότασης, πέτυχε την ένταξη του, στο Πρόγραμμα: «Επιχορήγηση των Δήμων και των Νομικών Προσώπων αυτών για προσαρμογή λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 99/2017», συνολικού προϋπολογισμού 142.042,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Με την ένταξη του στο Πρόγραμμα «Επιχορήγηση των Δήμων και των Νομικών Προσώπων αυτών για προσαρμογή λειτουργούντων βρεφονηπιακών σταθμών», το N.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής προχωράει σε συμπληρωματικές υποδομές, προσηλωμένο πάντα στο στόχο του για συνεχή βελτίωση σταθμών του Δήμου μας σε Κερατέα και Λαύριο.

94ΤΝ465ΧΘ7-8ΓΚ

Ομιλίες με θέμα την «Ασφάλεια στην Τρίτη Ηλικία»

Ομιλίες με θέμα την «Ασφάλεια στην Τρίτη Ηλικία» πραγματοποιήθηκαν στο Κ.Α.Π.Η Δημοτικής Ενότητας Λαυρίου την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 και στο Κ.Α.Π.Η Δημοτικής Ενότητας Κερατέας την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 στις 10:30 π.μ.

Αφορμή υπήρξαν τα αλλεπάλληλα κρούσματα προσπάθειας εξαπάτησης ηλικιωμένων από επιτήδειους.

Ομιλητές :
Ιωάννης Γερούτης, Διοικητής Τμήματος Ασφάλειας Κερατέας
Νικόλαος Περδίκας, Υποδιοικητής Τμήματος Ασφαλείας Κερατέας
Γεώργιος Τσούκαλης, Ιδιωτικός Ερευνητής
Ευάγγελος Μπούζας, Αστυνόμος, Αντιπρόσωπος Π.Ο.Α.Σ.Υ

Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Δήμητρα Πάλλη και παραβρέθηκαν ο Aντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίκλος και ο κ. Χάρης Ζαγουρής.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

ΟΙ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΤΩΝ Κ.Α.Π.Η. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ!

Οι χορωδίες των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας κέρδισαν τις εντυπώσεις στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιών και Ορχηστρών, που έγινε την Κυριακή 5 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» και η Πρόεδρος του, κα Δήμητρα Πάλλη, στηρίζουν πάντα δράσεις που προβάλλουν το έργο που γίνεται από τις πολύ αξιόλογες χορωδίες των δύο Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας.

Οι χορωδίες μας εισέπραξαν το χειροκρότημα και τις επευφημίες των θεατών και της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας του Alpha Tv, κας Βίκυ Χαντζή, όχι μόνο για τα όμορφα τραγούδια που μας ταξίδεψαν αλλά και για την σκηνική τους παρουσία.

υγχαρητήρια στους χορωδούς και τους μαέστρους κυρίους Ζαρμπ και Λαζάρου. Ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!!!!

Πενθήμερη εκδρομή για τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Λαυρεωτικής

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδρομή στην Δυτική Πελοπόννησο και την Ζάκυνθο, που διοργάνωσε το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» με πρωτοβουλία της Προέδρου, Δήμητρας Πάλλη, η οποία παρευρέθηκε στην εκδρομή, για τα Κ.Α.Π.Η. Κερατέας και Λαυρίου.

Τα μέλη των δύο Κ.Α.Π.Η. πέρασαν αξέχαστες στιγμές κατά την επίσκεψή τους στην πόλη της Πάτρας και του Πύργου, την λίμνη Καϊάφα, το Κατάκολο, την υπέροχη Ζάκυνθο και τέλος στην Αρχαία Ολυμπία.

Επίσκεψη του Κ.Η.Φ.Η. Δήμου Λαυρεωτικής στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κερατέας

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ», το Διοικητικό Συμβούλιο και η Πρόεδρός του Δήμητρα Πάλλη, θέλοντας να διατηρήσει και να ενισχύσει την δεγενεακή επικοινωνία, πραγματοποίησε και φέτος με αφορμή τη γιορτή του Πάσχα επίσκεψη των ωφελούμενων του Κ.Η.Φ.Η. (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κερατέας.

Σε ένα πολύ ζεστό και ευχάριστο κλίμα οι ωφελούμενοι προσέφεραν χειροποίητες λαμπάδες στο προσωπικό του Σταθμού, τα νήπια μας τους χάρισαν ευχητήριες κάρτες, που είχαν δημιουργήσει τα ίδια με τις παιδαγωγούς και αντάλλαξαν ευχές.

Τέτοιες δράσεις στοχεύουν στην επικοινωνία μεταξύ ηλικιωμένων και παιδιών, ώστε όλοι να απολαμβάνουν τα αμοιβαία οφέλη της ψυχαγωγίας, της ανταλλαγής συναισθημάτων και σκέψεων.

Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα

Η πρόεδρος κα. Δήμητρα Πάλλη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ "Κέφαλος" σας εύχονται ολόψυχα Καλή Ανάσταση.

Πασχαλινή εορταγορά

Η ομάδα χειροτεχνίας του ΚΑΠΗ Λαυρίου σας προσκαλεί στην πασχαλινή εορταγορά που διοργανώνεται από Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 έως Σάββατο 20 Απριλίου 2019 στο χώρο του ΚΑΠΗ.

Ώρες λειτουργίας 09:30 – 12:30 & 16:30 – 18:30.

Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Θεατρικές παραστάσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου μας!

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» και ο εκπαιδευτικός θίασος «Εν Οδώ», με επικεφαλής τον κο Αντώνη Γάκη οργάνωσαν άλλη μία θεατρική παράσταση, με θέμα «Τα παλαιά επαγγέλματα».

Οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο επαγγέλματα που τείνουν να εξαλειφθούν άλλα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της παράδοσής μας, όπως αυτά του λούστρου, του μπαρμπέρη, του νερουλά, του γαλατά, του καφετζή, της μοδίστρας, κα.! Με μεγάλη τους χαρά τα νήπιά μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ηθοποιών να αναλάβουν και αυτά το δικό τους ρόλο στην αναβίωση των επαγγελμάτων!!!

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ», γνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία της τέχνης στην κοινωνικοποίηση και την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, είναι πάντα δίπλα στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του, με την οργάνωση τέτοιων διαδραστικών και παιδαγωγικών δράσεων.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής του Δημοσθένη Δ. Δόγκα με τίτλο “Δημοσθένους σκέψεις- Ο σκοπός vol. 1” από τις εκδόσεις “Οσελότος”, στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. Κερατέας.

Το βιβλίο προλόγισαν οι κ.κ. Δήμητρα Πάλλη, Ορθοδοντικός- Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ», η Μαρία Ματάλα, Δρ. Γαλλικής και Ελληνικής Φιλολογίας- Εικαστικός- Κριτικός Τέχνης, ο Γεώργιος Δρίτσας- Διεθνολόγος- Επικοινωνιολόγος και η Άννα Νικολαΐδη- Υποψ. Δρ. Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ- Δημοσιογράφος και Συγγραφέας.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με τη μουσική του ο σολίστ κλασικής κιθάρας Αντώνης Έρημος, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας όμορφης ατμόσφαιρας. Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Αδάμης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ζαχαρίας Πελέκης και ο πρώην Δήμαρχος Κωνσταντίνος Λεβαντής, μέλη και εργαζόμενοι των Κ.Α.Π.Η του Δήμου μας αλλά και πλήθος συμπολιτών μας.